Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2010 - Anul XV, nr. 9 (4300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Proiectul transnaţional “NEBAL”, în derulare la Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu sprijinul unor parteneri germani din landul Brandenburg, comuna suceveană Vama desfăşoară în prezent proiectul european “NEBAL – ocupaţii noi la ţară”, axat pe ideea că identificarea unor noi posibilităţi de muncă şi ocupaţionale este o prioritate pe care toţi factorii de decizie trebuie să o trateze cu responsabilitate. Proiectul este unul transnaţional, finanţat de Uniunea Europeană şi Landul Brandenburg, preocupat de piaţa muncii din mediul rural din Brandenburg şi din zone asemănătoare, din ţări ca Polonia, Bulgaria, România şi Austria.

 

Ce se aşteaptă de la acest proiect

Concret, activităţile din cadrul proiectului constau în schimb reciproc de experienţă şi de idei valoroase pentru crearea unor noi locuri de muncă în mediul rural, ţinând cont de particularităţile acestui mediu economic şi social în general şi în fiecare ţară în parte. Partenerii organizează vizite reciproce şi workshop-uri, în încercarea de a obţine în final, prin efortul concertat, rezultate durabile pentru toţi partenerii de proiect.
Între aceste rezultate aşteptate se numără asigurarea locurilor de muncă în întreprinderile existente în mediul rural, prin reţele supraregionale şi dezvoltarea interculturală a competenţelor, pentru stabilizarea locurilor de muncă existente şi crearea a cel puţin zece noi locuri de muncă.
Un alt rezultat final durabil îl poate constitui stabilirea unor relaţii solide între participanţii internaţionali şi partenerii de proiect, prin crearea unei reţele internaţionale stabile, cu funcţionare activă. Nu în ultimul rând, prin acest proiect se doreşte şi conceperea unor noi posibilităţi de muncă şi ocupaţionale rurale, dezvoltarea unor oferte de prestări servicii, de întreprinzători şi colonizarea unor întreprinderi, care se vor transpune în programe LEADER şi ELER.

 

Stimularea micilor meşteşugari dar şi a muncii în turism

Primii paşi în derularea acestui proiect la Vama au fost făcuţi prin organizarea unui workshop sub titlul “Piaţa muncii din mediul rural Brandenburg – experienţă în crearea de locuri de muncă şi de ocupaţii”.
La manifestare a fost prezentat proiectul chiar de către coordonatorul său, Reinhard Petzold, iar de “Crearea de locuri de muncă şi ocupaţii noi, întâmplare sau activitate sistematică” s-a arătat preocupat şi dr. Dieter Zenke, consultant economic, care a susţinut un referat pe această temă, în timp ce primarul comunei, Nicolai Baltag, a prezentat, tot printr-un referat, situaţia pe piaţa muncii în comună.
În cadrul discuţiilor s-au conturat şi idei ce ar putea duce în viitorul apropiat la generarea a 20 de noi locuri de muncă la o fabrică de prelucrare a materialului lemnos în comuna Vama, precum şi la stimularea muncii în turism şi în cazul micilor meşteşugari. În luna februarie va fi rândul vămenilor să îşi viziteze partenerii germani din acest proiect, pentru noi activităţi pe aceeaşi linie.
“Pentru noi este foarte important sprijinul primit de la partenerii germani şi implicarea lor foarte serioasă în acest proiect. Întâlnirile noastre, aceste schimburi de idei, sunt realmente utile şi faptul că oamenii noştri au ocazia să vadă efectiv ce şi cum fac alţii pentru a genera noi locuri de muncă este important, mai ales pentru tinerii din comună şi pentru viitorul lor. Sunt convins că relaţiile stabilite între noi şi parteneri prin acest proiect vor pune o bază trainică pentru o colaborare şi un sprijin reciproc în viitor, în interesul comunităţilor noastre”, ne-a declarat primarul comunei Vama, Nicolai Baltag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul transnaţional “NEBAL”, în derulare la Vama.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Proiectul transnaţional “NEBAL”, în derulare la Vama4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei