Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2010 - Anul XV, nr. 9 (4300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Eficienţă termică

Alte 40 de blocuri, propuse spre reabilitare termică în 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 900 de locuinţe din municipiul Suceava ar putea fi reabilitate termic anul acesta, cu bani de la Guvern, primărie, dar şi cu o cotă de 20% din fondurile locatarilor. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat ieri preşedinţilor şi şefilor de asociaţii de proprietari din municipiul Suceava lista completă a blocurilor care au şanse de a fi reabilitate termic anul acesta, dacă vor fi primite fondurile necesare de la Guvern.
“Miercuri voi fi la Guvern, să vedem ce se întâmplă anul acesta cu programul de reabilitare termică a blocurilor. Avem o listă de 40 de blocuri, cu 869 de apartamente, pe care vrem să le izolăm termic în cursul acestui an”, a declarat Ion Lungu, care a citit lista completă de priorităţi în cadrul programului naţional de anvelopare termică.
O parte din reprezentanţii asociaţiilor de proprietari s-au arătat nemulţumiţi de faptul că atât în lista blocurilor care au fost deja reabilitate termic, cât şi în cea propusă pentru anul în curs, predomină blocurile din zona centrală.
“În primul rând vrem să izolăm termic blocurile din zona centrală, pentru că sunt cele mai vechi din municipiu. Un alt motiv pentru care predomină blocurile din această zonă este legat de puterea financiară a locatarilor acestora, pentru că ei trebuie să contribuie cu 20% din valoarea lucrărilor de anvelopare termică. Avem deja probleme de acest gen, chiar şi la blocurile din zona centrală, pentru că sunt oameni care după ce le-a fost izolat blocul, spun că nu au destui bani să îşi achite partea lor din factură”, a replicat Ion Lungu.

 

Patru milioane de lei, pierduţi din cauza nehotărârii locatarilor

În 2009, municipiului Suceava i s-au alocat de la bugetul de stat aproximativ opt milioane de lei, fonduri pentru reabilitarea termică a 30 de blocuri, dar cam jumătate din sumă a fost pierdută după ce locatarii a 15 blocuri s-au retras din program, înainte ca acesta să înceapă, considerând că preţurile practicate de firmele participante la licitaţii sunt mai mari decât cele ale firmelor care s-au oferit să le izoleze blocul cu polistiren.
Chiar dacă programul de reabilitare termică prevede cu mult mai multe lucrări, inclusiv schimbarea geamurilor şi închiderea balcoanelor cu geamuri termopan, locatarii plătind doar 20% din valoarea totală a lucrărilor, o parte dintre cei care au avut bani alocaţi de la Guvern au dat cu piciorul acestei şanse, preferând să facă izolare termică pe cont propriu, chiar de asta nu le oferă şi avantajul de a obţine certificarea energetică a imobilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte 40 de blocuri, propuse spre reabilitare termică în 2010.
 Vizualizări articol: 2253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Alte 40 de blocuri, propuse spre reabilitare termică în 20102.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei