Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2009 - Anul XIV, nr. 302 (4288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Consiliul Judeţean a demarat şi finalizat, în 2009, proiecte de 300 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de milioane de euro. Aceasta este valoarea investiţiilor demarate de Consiliul Judeţean în acest an, investiţii finalizate sau aflate în derulare. Aşa arată un bilanţ prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Flutur a amintit în primul rând de drumurile judeţene, arătând că, în 2009, au fost modernizate 23 de drumuri însumând 230 de kilometri, valoarea lucrărilor fiind de 35 de milioane de euro.
Circa 10 milioane de euro, a menţionat şeful administraţiei judeţene, au fost investite în pietruirea şi asfaltarea a 43 de drumuri comunale, însumând o sută de kilometri. Pe alimentări cu apă şi canalizare, bilanţul Consiliului Judeţean arată că în acest an au fost demarate 73 de proiecte, în valoare de 17 milioane de euro. Au fost depuse, de asemenea, 40 de proiecte pentru construcţia de săli de sport, 12 fiind în execuţie, valoarea lor atingând 11 milioane de euro.
În execuţie se află şi şase cămine culturale, investiţii care însumează 1,8 milioane de euro, 18 baze sportive cu o valoare de cinci milioane de euro, precum şi opt parcuri, cu o valoare de 1,2 milioane de euro. În acest an au fost aprobate şase proiecte pentru împăduriri de terenuri cu bani de la Fondul de Mediu, suma în discuţie fiind de 1,2 milioane de euro, precum şi opt proiecte care vizează extinderea reţelelor de curent electric în unele localităţi.
Gheorghe Flutur a mai amintit de proiectul privind managementul deşeurilor, cu o valoare de 52 de milioane de euro, şi de proiectul de alimentări cu apă, de 120 de milioane de euro, care va fi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial.

 

Flutur spune că anul 2010 va fi anul proiectelor pentru dezvoltare rurală şi turism

„Toate acest investiţii însumează circa 260 de milioane de euro, la care vreau să mai adaug şi alte proiecte. În primul rând Spitalul Judeţean, care a primit de la bugetul de stat 4,5 milioane de euro. Circa 140 miliarde de lei vechi s-au cheltuit pe reparaţii acoperiş, amenajare curte, instalaţii sanitare, izolare termică, 30 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea secţiilor de neurologie, cardiologie, pediatrie, oftalmologie, chirurgie infantilă, 25 de miliarde de lei pentru aparatură modernă de ultimă generaţie şi circa un milion de euro a fost programul aprobat la Piatra Neamţ pentru modernizarea ambulatoriului. Legat de programele europene, în acest an au fost depuse şi aprobate 32 de proiecte cu finanţare europeană, cu o valoare de 71 de milioane de euro. Mai avem pregătite pe programul transfrontalier 15 proiecte cu 16,3 milioane de euro”, a arătat Flutur. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că anul viitor va fi anul proiectelor pentru dezvoltare rurală, dar şi al celor pentru dezvoltarea turismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean a demarat şi finalizat, în 2009, proiecte de 300 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consiliul Judeţean a demarat şi finalizat, în 2009, proiecte de 300 de milioane de euro3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei