Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Submarinul

Film german de succes, la Casa Prieteniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben informează că luni, 9 noiembrie, de la ora 18:00, la Casei Prieteniei Suceava, se poate viziona producţia cinematografică Das Boot (Submarinul), în regia lui Wolfgang Petersen.
Filmul este o adaptare a romanului cu acelaşi titlu de Lothar-Günther Buchheim şi, datorită realismului, este considerat unul dintre cele mai reuşite filme despre submarine. Cu un număr de 5,8 milioane de spectatori în Germania, filmul Das Boot face parte din categoria celor zece cele mai de succes filme germane.
Este anul 1941, iar flota germană de submarine este angajată în aşa numitul Război al Atlanticului pentru a distruge flota engleză.
Britanicii au însă escorte din clasa distrugătoare mult mai puternice şi drept urmare submarinele germane încep să sufere pierderi. Filmul este povestea unui echipaj de pe un asemenea submarin, axându-se pe profesionalismul menţinut de aceştia în încercarea de a îndeplini misiuni imposibile, în tot acest timp făcând eforturi să înţeleagă şi totodată să se supună ideologiei guvernului sub care servesc.
Filmul reprezintă o privire detaliată în lumea claustrofobă şi terifiantă a echipajelor submarinelor germane care vânează vapoare de sub apă. Este un amestec dintre lupta pentru supravieţuire, mister, extaz şi agonie, durere, iluzii şi deziluzii precum şi hazardul care pune capăt aventurii. Filmul urmăreşte reacţiile oamenilor în condiţii extreme, frustrările războiului şi ironia sorţii. Intrarea la film este liberă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Film german de succes, la Casa Prieteniei.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Film german de succes, la Casa Prieteniei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei