Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2009 - Anul XIV, nr. 256 (4242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri împotriva îmbolnăvirii cu noul virus gripal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţului au făcut un apel la populaţie să evite zonele aglomerate, dispunând în acelaşi timp şi o serie de măsuri împotriva îmbolnăvirii sucevenilor cu noul virus gripal AH1N1.
Recomandarea a fost făcută în urma şedinţei de ieri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată de prefectul Sorin Popescu pentru a se analiza stadiul implementării măsurilor pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 şi evoluţia acestuia în judeţul Suceava.
În urma şedinţei, Sorin Popescu a precizat că, la nivelul spitalelor din judeţul Suceava, au fost organizate, încă din luna iulie 2009, pe lângă secţiile de boli infecţioase, compartimente de „Boli respiratorii acute”, în care trebuie să se prezinte persoanele care manifestă simptome de gripă, pentru a fi consultate şi diagnosticate.
„Au fost luate măsuri pentru izolarea acestor compartimente, cu scopul protejării atât a bolnavilor, cât şi a personalului medical. De asemenea, la nivelul farmaciilor din judeţul Suceava, medicaţia necesară este asigurată, iar Direcţia de Sănătate Publică urmăreşte permanent existenţa stocului de medicamente”, a spus prefectul judeţului.

 

Măsuri de protecţie în punctele vamale

Sorin Popescu a mai spus că Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Birourile Vamale de Frontieră Siret şi Dorneşti, precum şi medicii veterinari din punctele de frontieră urmăresc ca persoanele care intră sau ies din România să fie informate asupra măsurilor de prevenire a bolii.
„Personalul din punctele de frontieră utilizează măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă. În acelaşi timp, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţul Suceava s-au constituit comisii care analizează zilnic starea de sănătate a elevilor şi a cadrelor didactice şi care vor lua măsurile de rigoare. De la manifestarea virusului în România, la nivelul judeţului Suceava au fost permanent popularizate măsurile de prevenire ce pot fi luate de populaţie, prin pliante, afişe, participarea la emisiuni audio şi video. În acest context, am insistat ca toţi conducătorii instituţiilor din judeţul Suceava să reia măsurile de prevenire, atât pentru personalul din aparatul propriu, cât şi pentru cetăţenii cu care acesta intră în contact”, a mai declarat Popescu.
Nu în ultimul rând, el a recomandat sucevenilor să respecte sfaturile medicilor cu privire la modul de prevenire a îmbolnăvirilor, respectiv să se spele cât mai des pe mâini cu apă şi săpun; să utilizeze batiste de unică folosinţă, de fiecare dată când tuşesc sau strănută; să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate şi deplasarea în zonele în care au fost declarate focare de infecţie; să se prezinte la medicul de familie, imediat ce apar primele simptome de gripă.
„Sucevenii sunt rugaţi să evite, pe cât posibil, vizitarea persoanelor aflate în spitale şi cămine de bătrâni. Şi nu în ultimul rând, vrem să asigurăm populaţia judeţului Suceava că au fost dispuse toate măsurile de prevenire şi că instituţiile implicate monitorizează cu atenţie evoluţia gripei noi”, a încheiat prefectul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri împotriva îmbolnăvirii cu noul virus gripal .
 Vizualizări articol: 1799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri împotriva îmbolnăvirii cu noul virus gripal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atat? trimis de
( 1 nov 2009, 02:54:38
Adunarile publice sunt alea cu Basescu. Recomandati, va rog, domnule prefect, sa fie evitate! Nu cred ca puteti, nu va lasa seful (Puiul Santinela)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei