Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2009 - Anul XIV, nr. 138 (4124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar închis

Nici un vinovat în cazul fetiţei care a murit, după ce a fost trimisă acasă cu „puţină febră”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul fetiţei în vârstă de 5 luni, care a decedat la câteva ore după ce un medic din cadrul Spitalului Broşteni le-a spus părinţilor, care şi-au dus bebeluşul la consultaţii, că fata lor nu are nimic grav şi că se pot întoarce liniştiţi acasă, a ajuns la final.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de doctorul Ioan Costaş, considerând că acesta nu are nici o vină în decesul fetiţei.

 

„Mi-a spus să mă duc acasă, că o să fie totul bine...”

Rebeca Alexandru a fost adusă în seara zilei de 29 martie 2008, la Spitalul din Broşteni, părinţii micuţei spunându-i medicului de gardă, Ioan Costaş, că minora a făcut febră şi i-au apărut câteva bubiţe pe corp.
După ce a consultat-o, doctorul le-a spus soţilor Alexandru că fata lor nu are nimic grav şi că se pot întoarce liniştiţi acasă.
„I-am arătat petele şi i-am spus că fetiţa are febră. El s-a uitat şi a spus că nu e nimic cu petele alea. Apoi, a consultat-o cu stetoscopul peste două rânduri de haine, s-a uitat la fetiţă în gât, i-a pus termometrul şi ne-a spus că nu e nimic grav, să plecăm liniştiţi acasă”, susţinea tatăl Rebecăi, Dumitru Alexandru.
La câteva ore de la întoarcerea de la spital, fetiţa a decedat.
Dumitru Alexandru povestea că în seara în care şi-a dus fata la spital, i-a cerut la un moment dat doctorului Costaş să-i dea trimitere şi o ambulanţă pentru a-şi duce copilul la spitalul din Vatra Dornei, neavând încredere în diagnosticul pus de medicul din Broşteni.
„M-a bătut prieteneşte pe spate şi mi-a spus să nu-mi cheltui banii degeaba, să mă duc acasă, că o să fie totul bine... Poate fetiţa ar fi mai avut o şansă, dacă era consultată cum trebuie şi i se depista boala”, a povestit bărbatul.
De cealaltă parte, doctorul Costaş ne-a declarat încă de la început că nu se consideră cu nimic vinovat şi că fetiţa nu prezenta nici un simptom care să-i indice că suferă de pneumonie.

 

Două necropsii, acelaşi verdict

După mai bine de un an de anchetă, timp în care a fost nevoie de două necropsii, iar de fiecare dată legiştii au stabilit aceeaşi cauză a morţii – pneumonie interstiţială, verdictul a fost acela că doctorul acuzat de familia Rebecăi este nevinovat.
Potrivit unei adrese a Colegiului Medicilor din Iaşi, forul care a judecat cazul doctorului Ioan Costaş, faptul că medicul din Broşteni nu şi-a dat seama de afecţiunile grave de care suferea Rebeca Alexandru nu-l învinovăţeşte cu nimic pe acesta, întrucât nu este medic pediatru, ci medic de familie şi nu avea cum să facă un consult de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un vinovat în cazul fetiţei care a murit, după ce a fost trimisă acasă cu „puţină febră”.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Nici un vinovat în cazul fetiţei care a murit, după ce a fost trimisă acasă cu „puţină febră”1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doctori nenorociti trimis de
(16 iun 2009, 11:44:16
Cum sa trimiti acasa un pacient care prezinta semne evidente de boala? Mai ales cand acesta are 5 luni?! Trebuie sa fii inconstient sau beat ca sa tratezi cu atata indiferenta un om. Chiar daca Colegiul Medicilor nu-l va judeca sigur familia bebelusului va face acest lucru. Cereti-va drepturile in instanta, mergeti chiar si pana la CEDO. Incompetentul acesta trebuie sa plateasca. Nu esti in stare sa mai dai un diagnostic iesi naibii din meserie sau iesi la pensie. Nu nenoroci oameni care au o sansa la viata. Daca nu era in stare sa dea un diagnostic era obligat sa trimita pacientul la un spital pentru o examinare amanuntita. Condoleante familiei indoliate si pe viitor cereti si o a doua opinie in materie medicala. Niciodata nu trebuie sa te opresti la doctorul care te examineaza prima data.
2.   BANI trimis de
(16 iun 2009, 18:15:12


DACA NU A "COTIZAT" A FOST TRIMISA ACASA. SIMPLU.

APOI - CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII ! ASTA-I SISTEMUL. PACAT DE FETITA NEVINOVATA - A CAZUT VICTIMA SISTEMULUI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei