Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2008 - Anul XIII, nr. 178 (3859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Spitalul Suceava

Bolnavii vor plăti din nou pentru tomografii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Istoria se repetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde pacienţii vor trebui să scoată din nou bani din buzunare atunci când necesită o tomografie.

Şi asta, întrucât contractul încheiat între unitate şi firma Explora Medical pentru investigarea bolnavilor cu computerul tomograf expiră vineri, 1 august, dată de la care nu va mai fi prelungit.

Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, a explicat că unitatea are acum propriul aparat de tomografie, care dispune şi de o autorizaţie provizorie de funcţionare, iar în acest context serviciile respectivei societăţi nu se mai justifică. Medicul a precizat că, de luna viitoare, spitalul ar fi trebuit să dea în funcţiune computerul tomograf pe care îl are în dotare, numai că acesta nu poate fi dat în uz din cauză că nu s-a realizat instruirea personalului mediu care îl deserveşte.

 

Contractul cu Explora Medical expiră mâine

„Noi am cerut furnizorului aparatului, respectiv firmei General Electric, să trimită un trainer pentru instruirea angajaţilor care vor lucra cu el, dar răspunsul oficial a fost că n-au oameni suficienţi, deoarece foarte mulţi sunt în concedii”, a spus medicul.

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost montat, probat şi autorizat provizoriu pentru funcţionare, până la autorizarea definitivă, singurul impediment pentru darea lui în folosinţă reprezentându-l instruirea personalului mediu care urmează să-l deservească. În aceste condiţii, bolnavii suceveni vor relua drumurile către clinicile care dispun de acest aparat şi vor trebui să achite contravaloarea investigaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii vor plăti din nou pentru tomografii.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bolnavii vor plăti din nou pentru tomografii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si de ce platim CAS ? trimis de
(31 iul 2008, 11:46:47
unde se duc banii? de la CAS?in vant...tre sa platim tot si CAS...FRAIERI SUNTEM SI DEZBINATI,NU MAI PLATITI MERGETI LA CLINICI PRIVATE
1.1  RE: Si de ce platim CAS ? trimis de
(31 iul 2008, 11:57:36
trist dar adevarat....ar fi bine ca actuala conducere sa-si ieie bagajelul si sa plece...urat deci nu se ocupa nimeni de bunul mers al spitalului.....cu ce se ocupa DIRECTORUL GANEA SI TIMOFTICIUC,CHIRAP ,MARUSEAC......LUATI LA JUDECATA ca nu le mai ajunge ....deci e clar sa mergi in alta parte platesti dar din vina cui....ar fi bine si corect sa se deconteze din salariile celor din conducere .....bai tolomacilor imi iau caruta si nu stiu s-o conduc....da dar pe banii nostrii....
2.   Pt. supervizor trimis de
(31 iul 2008, 13:20:42
Domnii astia de la spital fac ca si tiganu, �ntai cumpara hamul iar apoi calul.Ma-ntreb unde va sunt specialistii care au lucrat la primul tomograf,sau de aia se tot defecta,de buni ce erau si acum nu mai aveti curaj sa-i mai puneti si la acest aparat.
3.   Pt jiji trimis de
(31 iul 2008, 13:42:00
draga JIJI tu degeaba te iei de specialistii de la CT. daca nu stii cu ce se mananca mai bine te-ai abtine sa faci comentarii. pe orice aparat se face o intruire a personalului. in acest caz trebuie sa fie facut de inginerii de la General Electric in prezenta medicilor specialisti care urmeaza sa lucreze pe aparat. CT-ul nu este ca un televizor....il cumperi, il duci acasa, il bagi in priza, il pornesti dupa care ii dai search la programe.
3.1  RE: Pt jiji trimis de
(31 iul 2008, 14:34:13
ai dreptate lolita, dar oare cum e posibil ca spitalul sa cumpere un instrument atit de scump fara ca sesiunile de training obligatorii sa fie in contract? oare e platit in full? ce raspuns e asta, "personalul e in concediu"? nu cred ca GE ar indrazni sa dea un astfel de raspuns la ei acasa, sau in orice alta tara din Europa. ceva e foarte putred aici.
4.   Pt omul calias trimis de
(31 iul 2008, 14:40:26
te-ai gandit ca poate cei din spital care se ocupa de toate actele, autorizatiile si tot ce trebuie pentru ca CT-ul din spital sa poata functiona legal nu au stiut cum se procedeaza? intr-adevar pentru un training trebuia sa se faca programare si este stiut ca luna august este o luna a concediilor. asa le trebuie celor de la spital. sa vedem ce vor face de acum inainte cu urgentele....le vor trimite la IS?
4.1  RE: Pt omul calias trimis de
(31 iul 2008, 15:30:55
General Electric, desi este o firma cu renume , nu prea isi respecta clentii. Este foarte dificil de lucrat pe partea de service si instruire cu ei. Cei de la Spital vor trebui sa scoata multi bani din casierie daca vor avea nenorocul sa inceapa problemele de service.

Exploatarea aparatului fara faza de instruire personal ar putea sa duca la pierderea garantiei ceea ce ar fi f grav asa ca ii inteleg pe cei de la Spital.

In orice caz, succes celor de la Imagistica.

4.2  RE: Pt omul calias trimis de
(31 iul 2008, 17:04:17
de 20 de ani, in romania, se tot semneaza contracte comerciale. nu pot sa cred ca in anul 2008, cineva se mai poate scuza ca nu a a stiut. chiar admitind, prin absurd, ca asa stau lucrurile, numai urmind bunul simt si clauzele de training ar fi trebuit sa fie acolo. btw, departamentul juridic al spitalului (presupun ca au asa ceva) ce zice?
5.   Mortii masi trimis de
(31 iul 2008, 16:46:41
dai in DUMNEZAII MAMI LOR pe ****ii astia de la spital.sa arda in jarul iadului...ca mai mult rau fac la oameni....hrapareti dracului...nu le mai ajung banii, MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN....
6.   ??? trimis de
(31 iul 2008, 18:42:10
Ca de obicei "ziaristii" nostri "produc stiri" in speranta ca publicul va cumpara ziarele si ei isi vor incasa banutii. Este corect ca situatia sa fie prezentata tendentios, folosind partial declaratiile si modificand sensul astfel incat sa induca in eroare cititorul ? E adevarat ca lucrurile nu merg cum trebuie la Spitalul Judetean si chiar daca asta nu ne incalzeste cu nimic, lucrurile nu merg bine la nivelul intregului sistem sanitar. Ba chiar as putea spune ca lucrurile nu merg bine in toata Romania. Din pacate am ajuns o natiune de carcotasi, manipulati de presa si TV. Toti ne pricepem la toate, vorbim mult ne agitam fara rost si rezultatul... ZERO. Dar ca sa revenim... daca toate procedurile ar fi fost facute in timp util si tomograful de la Spitalul Judetean ar fi functionat de la 1 august PACIENTII INTERNATI NU AR FI PLATIT EXAMENELE CT!! De platit ar plati doar cei care NU sint internati si au recomandare pentru examen CT, LUCRU PE CARE L-AR FACE SI IN CLINICI PRIVATE!!
7.   Interese trimis de
( 1 aug 2008, 08:00:50
atata timp cat aceeasi medici - Ghebac,Murariu Girigan lucreaza la CT si la spital si la particular in veci nu vor avea interes ca cel de la spital sa functioneze . Casigurile mari vin de la privat,in spital ,indiferent ce fac,salariile oricum si le iau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei