Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2012 - Anul XVII, nr. 298 (5203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un alt început

Oraşul de la poalele Rarăului, Câmpulung Moldovenesc are în acest an cel mai frumos aranjament de Crăciun, dar nu despre miile de luminiţe care s-au aprins în seara de Moş Nicolae vreau să vorbesc, ci despre ceva mult mai important.

În acea seară am simţit că în sufletul câmpulungenilor s-a aprins o stea deosebit de preţioasă şi anume speranţa. Am simţit explozia de fericire, încredere, recunoştinţa, dorinţa de mai bine care a explodat odată cu aprinderea frumoaselor aranjamente din centrul oraşului. Parcă acele lumini au aprins în suflete încrederea că vom avea parte de un nou început, că sunt oameni valoroşi în jurul nostru care vor să facă ceva pentru noi, locuitorii acestui oraş.      

Ani la rând parcă totul era amorţit, nu avea loc nici o schimbare, dar acum simt că ne-am trezit la viaţă după o perioadă lungă de hibernare. Uneori avem nevoie de atât de puţin ca să fim fericiţi şi sunt convinsă că fiecare dintre noi are puterea să o ia de la început, să aşezăm oraşul nostru la locul cuvenit. Pentru asta ne-a întins o mână generoasă primarul oraşului, Mihăiţă Negură, căruia trebuie să-i fim recunoscători. El ne-a demonstrat din plin că totul este posibil, că unele vise pot deveni realitate dacă există implicare şi bunăvoinţă. Mulţumim, domnule primar, că ne-aţi luminat oraşul dar şi sufletele şi aţi adus fericire şi zâmbete pe chipurile tuturor locuitorilor indiferent de vârstă.

Un alt lucru deloc neglijabil este faptul că am început să ne omagiem oamenii valoroşi ai acestei frumoase aşezări bucovinene. În ultimii ani am observat şi în acest domeniu o mare letargie. Chiar dacă nu ne-au lipsit niciodată oamenii valoroşi care ne aduceau bucurie şi satisfacţie, parcă nu erau suficiente cuvinte de laudă ca să le mulţumim acelor oameni minunaţi şi să le arătăm că suntem mândri de ei. Întotdeauna am considerat că orice merit trebuie scos în evidenţă atunci când persoanele în cauză sunt lângă noi. Degeaba apreciem un lucru mai mult după ce-l pierdem, degeaba aducem lauri şi laude unor persoane care nu mai sunt în viaţă.

Într-adevăr în urma unor oameni deosebiţi rămân lucruri care vor dăinui peste ani, dar ar fi bine să le spunem atunci când îi avem lângă noi că suntem mândri de ei, că le suntem recunoscători pentru ce au făcut pentru oraşul nostru. Sunt oameni capabili să aducă la lumină valorile care ne înconjoară şi au puterea să evidenţieze că avem şi o mare frumuseţe interioară. Sunt multe exemple în jurul nostru dar cel mai mult m-au impresionat dăruirea, devotamentul, afecţiunea dar şi simplitatea unor oameni excepţionali, cum sunt scriitorii Otilia şi Vasile Sfarghiu. M-am bucurat când am citit atât de multe lucruri frumoase despre aceşti oameni de excepţie care au scos în evidenţă valorile spirituale, morale dar au contribuit şi la ridicarea unor monumente (Ion Halauceanu) care vor rămâne peste ani şi ani.

Aproape 10 ani am fost alături de aceşti oameni minunaţi cât am fost factoriţă şi pot să spun că foarte rar sunt oameni care să emane atât de multă căldură sufletească. Înconjuraţi mereu de o aură specială, împreună formează un întreg, sunt două jumătăţi care se completează una pe cealaltă. Sunt doi oameni importanţi, de o mare simplitate, înconjuraţi mereu de multe, multe flori. Acestor flori care nu lipsesc din preajma dumneavoastră vreau să adaug un buchet preţios format din florile recunoştinţei noastre pentru tot ce aţi făcut pentru noi locuitorii acestui oraş.

Peste puţin timp vor începe în oraşul nostru frumoasele obiceiuri şi datini de sărbători. Simt că generaţia tânără a lăsat de izbelişte aceste frumoase obiceiuri. Dar din fericire avem şi în acest domeniu o persoană pricepută, pe domnul Aristotel Erhan. Angajat al primăriei, el este un bărbat care de foarte mulţi ani are grijă să nu se piardă nimic din frumoasele obiceiuri şi tradiţii caracteristice acestei zone. Avem nevoie de astfel de oameni şi-i preţuim devotamentul şi dăruirea acestui domn pentru tradiţie, folclor şi obiceiuri. Domnule Erhan, sper că ştiţi că noi vă apreciem la adevărata valoare, sunteţi mult aşteptat la toate întâlnirile tradiţionale şi mai ales în preajma sărbătorilor pentru a ne încânta privirea şi auzul cu frumoasele urări şi obiceiuri. M-am bucurat că în ziarul Monitorul de Câmpulung aţi primit locul cuvenit şi vrem să vă spunem că suntem mândri de dumneavoastră.

Sunt foarte puţine exemple de persoane cu care ne mândrim şi ne-am dori din suflet să apară şi persoane demne de lauda care să creeze noi locuri de muncă în acest oraş, dar deocamdată ceea ce este cu adevărat important este că în sufletul câmpulungenilor a renăscut speranţa. Mulţumim persoanelor care au făcut ca acest lucru să fie posibil şi sperăm ca noul an sa ne aducă bucurii şi realizări pe toate planurile.

Nu pot sa închei acest articol fără să mulţumesc în primul rând redacţiei ziarului Monitorul de Suceava pentru că datorită acestor oameni minunaţi un vis al meu s-a transformat în realitate atunci când toate articolele trimise au apărut în paginile ziarului. Mulţumesc celor care mi-au întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie, familiei mele, băiatului meu care este cel mai frumos dar primit de la viaţă şi de care sunt foarte mândră şi tuturor oamenilor de bine care mă apreciază pentru ceea ce sunt. Mulţumesc domnului Mihai Burduja pentru cuvintele frumoase şi aprecierile primite la publicarea articolelor mele.

În încheiere, vreau să urez din toata inima tuturor câmpulungenilor un Crăciun Fericit, să aveţi parte de multă linişte sufleteasca şi să nu uitaţi că oraşul nostru are parte de un alt început şi că speranţa a renăscut în sufletele noastre.                                                       

 

Oficiant Cristina DIACONU

Oficiul Poştal Câmpulung Moldovenesc 1

Aş dori pe această cale să urez Sărbători Fericite tuturor clienţilor noştri, ai Oficiului Poştal Câmpulung Moldovenesc, să le mulţumesc că au fost alături de noi, Poşta Românăş şi să sperăm că anul viitor vom avea parte împreună de bucurii şi realizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un alt început.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un alt început0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei