Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Argila, darul naturii pentru îngrijire şi frumuseţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cunoscută de sute de ani şi recunoscută pentru binefacerile sale, argila este un produs cosmetic natural nu doar eficient, ci şi convenabil, care satisface nevoile fiecărui tip de ten.

Dacă doriţi să vă menţineţi pielea sănătoasă, netedă şi catifelată, argila este ideală. Fiind un produs bactericid, cu proprietăţi regenerante şi antiseptice, argila poate fi utilizată pentru îngrijirea tenului, dar şi pentru răsfăţarea întregului corp. Producătorii de cosmetice au învăţat să exploateze caracteristicile miraculoase ale argilei, motiv pentru care această substanţă este inclusă în mai toate produsele pentru îngrijire: de la măşti cosmetice sau corporale până la pudră, farduri de ochi sau de obraz şi chiar sprayuri antiperspirante.

 

Cum folosim argila acasă

Argila este un produs pe care vi-l puteţi procura singură şi pe care îl puteţi integra în ritualul de înfrumuseţare. Dacă amestecaţi doar câteva linguri de pudră de argilă cu apă veţi obţine o pastă consistentă şi omogenă, pe care o puteţi aplica direct pe pielea curată. Lăsaţi amestecul să se usuce pe întregul corp, apoi clătiţi cu apă din abundenţă. Rezultatele sunt vizibile, iar dacă urmaţi tratamentul cu regularitate, veţi constata că aspectul pielii dumneavoastră se va îmbunătăţi semnificativ.

 

Tipuri de argilă

Argila verde este cel mai cunoscut tip de argilă, principala sa proprietate fiind aceea că absoarbe excesul de sebum secretat de tenul gras sau mixt. Fiind o substanţă remineralizantă şi regenerantă, argila verde hrăneşte pielea fără a o îmbâcsi. Pe de altă parte, dacă în timpul verii aveţi probleme cu retenţia apei, aplicarea de comprese cu argilă verde se va dovedi eficientă pentru dezumflarea şi calmarea zonelor cu probleme.

Argila roşie îşi datorează culoarea oxidului de fier, pe care îl conţine din abundenţă. Este cea mai potrivită substanţă pentru tratamentul şi îngrijirea pielii uscate şi sensibile, datorită bogăţiei de oligoelemente şi proprietăţilor sale de echilibrare. În îngrijirea tenului, argila roşie conferă supleţe şi strălucire pielii, prin stimularea circulaţiei sanguine.

Argila albă are proprietatea de a remineraliza pielea sensibilă şi uscată, curăţând delicat şi eliminând toxinele.

Argila roz maschează foarte bine roşeaţa de pe piele şi calmează iritaţia pielii extrem de sensibile, iar specialiştii ne asigură că un tratament facial cu argilă roz are un efect deosebit.

Argila galbenă permite doamnelor şi domnişoarelor care au pielea grasă şi sensibilă să profite şi să beneficieze de o îngrijire facială sau corporală tonifiantă, în timp ce argila albastră elimină impurităţile, fiind recomandată pentru toate tipurile de ten.

 

Bună şi pentru îngrijirea părului

Argila poate fi folosită la fel de bine şi pentru îngrijirea podoabei capilare, nu doar a pielii. Argila verde se recomandă pentru tratamentul părului gras, dar este un produs eficient şi împotriva căderii părului sau apariţiei firelor albe de păr. Dacă aveţi părul uscat, aplicaţi o mască din argilă albă, care elimină impurităţile din păr, întocmai ca în cazul pielii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argila, darul naturii pentru îngrijire şi frumuseţe.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Argila, darul naturii pentru îngrijire şi frumuseţe3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei