Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2008 - Anul XIII, nr. 299 (3980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum vă menţineţi silueta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tocmai aţi terminat o cură de slăbire. Aţi reuşit să o duceţi la bun sfârşit şi vă este teamă să nu puneţi la loc kilogramele date jos? Acum vă confruntaţi cu o nouă provocare. Iată câteva mici secrete pentru a păstra cât mai mult timp rezultatele curei de slăbire.

În primul rând, trebuie să continuaţi să fiţi atentă la regimul alimentar pe care îl urmaţi. Terminarea unei cure de slăbire nu înseamnă că aveţi undă verde pentru orice fel de alimente. Este adevărat că după o cură trebuie să integraţi în alimentaţia dumneavoastră majoritatea produselor, însă acest lucru trebuie făcut într-un mod echilibrat. Nutriţioniştii recomandă introducerea treptată de noi alimente în dieta zilnică, astfel încât aportul energetic global zilnic să fie crescut progresiv. Începeţi prin adăugarea de fructe, creşteţi cantitatea de cereale, apoi introduceţi produse lactate şi o cantitate mai mare de carne şi abia după câteva săptămâni oferiţi-vă câteva bucăţele de ciocolată sau o prăjitură.
 

 

Trucuri de zi cu zi

Pentru a vă menţine silueta în timp, este important să vă păstraţi câteva reflexe. Spre exemplu, atunci când vă duceţi la cumpărături, este indicat să fiţi cu stomacul plin, pentru a nu cădea pradă tentaţiilor gastronomice. Evitaţi centrele comerciale. Faceţi cumpărăturile la piaţă, de unde puteţi cumpăra alimente în cantităţi mici şi de o mai bună calitate.

Atunci când mâncaţi, staţi aşezată pe scaun. Mâncaţi în familie sau împreună cu prietenii, astfel hrana nu va fi singura dumneavoastră satisfacţie. Nu desfăşuraţi alte activităţi în timp ce luaţi masa. Consumaţi mai multe feluri de alimente în cantităţi mici. Veţi avea impresia că aţi mâncat mai mult.

Fiţi atentă să aveţi mereu în frigider produse ce vă permit să luaţi o gustare, în cazul în care vă vine foame: iaurturi degresate, piept de pui sau şuncă fără grăsime, peşte file.

 

Cum procedaţi când sunteţi invitată la cină

În cazul în care invitaţi prietenii la cină, situaţia este uşor de gestionat deoarece dumneavoastră pregătiţi masa. Alegeţi pentru aperitiv o salată de verdeţuri şi legume. Evitaţi pe cât posibil cartofii. Sunt de preferat fructele de mare, şunca şi brânzeturile. Pentru felul principal, alegeţi carne de pui, de curcan sau peşte, iar la desert preparaţi o prăjitură cu fructe.

În cazul în care sunteţi invitată la cină, situaţia este mai complicată. Va fi destul de greu şi nepoliticos să refuzaţi un fel de mâncare pe motiv că este prea dulce sau prea gras. Trebuie să gustaţi din tot ceea ce vă este oferit, dar în cantităţi foarte mici atunci când este vorba despre preparate bogate în calorii. În cazul în care ieşiţi la restaurant, alegeţi singură meniul, fie că dumneavoastră v-aţi invitat prietenii, fie că ei v-au scos în oraş.

 

Nu săriţi peste mese

Potrivit nutriţioniştilor, există câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont pentru a vă păstra greutatea ideală.

Foarte important este să nu săriţi peste mese. Organismul are nevoie de rezerve calorice şi, în cazul în care renunţaţi la o masă, la următoarea puteţi fi sigură că veţi mânca mai mult, iar senzaţia de saturaţie se va lăsa aşteptată. Evitaţi produsele care conţin făină de grâu, dar şi alimentele grase.

Dacă mâncaţi mai mult decât de obicei la prânz, optaţi pentru o cină lejeră bazată pe dovlecei, roşii, peşte sau fructe de mare. Evitaţi să mâncaţi seara fructe sau grăsimi.

Nu trebuie să aveţi sentimentul de vinovăţie în cazul în care consumaţi unul dintre produsele pe care nutriţionistul dumneavoastră v-a spus să-l evitaţi. Ideea este ca acest lucru să nu se întâmple cu regularitate. Păstraţi-vă echilibrul! Vă puteţi permite câteva bucăţi de ciocolată, dar nu o tabletă întreagă.

 

Faceţi mişcare

Pentru a vă păstra greutatea la care aţi ajuns în urma dietei, nu ezitaţi să faceţi mişcare. O activitate fizică regulată este indispensabilă pentru a vă păstra silueta. Nu este nevoie să petreceţi ore în şir în sală. Încercaţi să mergeţi pe jos cel puţin 30 de minute pe zi. Renunţaţi la maşină atunci când vă duceţi la serviciu sau la cumpărături, încercaţi să mergeţi pe jos ori de câte ori aveţi ocazia. O dată, de două ori pe săptămână alergaţi, mergeţi pe bicicletă sau înotaţi. În fiecare dimineaţă, zece minute de gimnastică pot face minuni pentru trupul dumneavoastră.

Îndreptaţi-vă atenţia spre diferite grupe de muşchi. Nu trebuie să vă surprindă faptul că greutatea dumneavoastră va creşte, iar mărimea hainelor nu se va schimba. Muşchii cântăresc mai mult decât grăsimea, dar ocupă mai puţin spaţiu. Ideal ar fi să vă cumpăraţi un cântar care măsoară atât masa de grăsime, cât şi masa musculară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum vă menţineţi silueta.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum vă menţineţi silueta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei