Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pieptănatul, cel mai simplu gest de îngrijire a părului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aranjarea părului reprezintă pentru unele doamne şi domnişoare o povară, în timp ce pentru altele coafatul este un ritual plăcut. Indiferent din care categorie faceţi parte, trebuie să ştiţi că gesturile pe care le faceţi în fiecare zi pentru îngrijirea părului merită toată atenţia dumneavoastră.
Pieptănatul este benefic pentru podoaba capilară, întrucât mişcările repetate făcute cu peria sau pieptenele permit uleiurilor naturale să se întindă pe întreaga suprafaţă a firelor de păr, pentru a le hrăni şi pentru a le conferi strălucire.

Acţiunea de periere stimulează micro-circulaţia de la nivelul scalpului şi elimină impurităţile. În plus, conferă părului un volum semnificativ.

Este indicat să vă periaţi părul în fiecare zi, timp de un minut, atât dimineaţa, cât şi seara. Cea mai bună tehnică este perierea sau pieptănatul cu capul în jos, începând de la gât spre frunte, apoi din lateral către vârful capului.

Evitaţi însă perierea pe părul umed, întrucât firul este mai fragil şi încercaţi, de asemenea, să nu faceţi gesturi prea dure sau agresive în timpul perierii.

Instrumentele ideale pentru pieptănat

Specialiştii recomandă să vă periaţi părul în fiecare zi, dar în egală măsură vă sfătuiesc să alegeţi cele mai bune ustensile pentru această acţiune.

Dacă părul este încurcat, folosiţi cu încredere un pieptene cu dinţi rari. Frumuseţea părului lung va fi pusă în evidenţă dacă îl pieptănaţi cu o perie mare şi plată, din păr de mistreţ sau de porc. Coafurile scurte pot fi aranjate foarte uşor cu ajutorul unei perii mici şi plate. Dacă aveţi părul ondulat, atunci cu siguranţă aveţi probleme la aranjarea buclelor. Încercaţi să folosiţi o perie mică şi rotundă sau folosiţi-vă degetele pentru a le descurca şi a le redefini. În ajutorul dumneavoastră au venit însă specialiştii în coafuri, care au inventat un pieptene special pentru părul ondulat. Are dinţi rari şi este de obicei confecţionat din lemn de fag, care nu rupe fibra capilară şi vine de hac buclelor încurcate. Dacă doriţi să obţineţi o cărare perfect dreaptă sau în zig-zag, cel mai potrivit este un pieptene cu coadă, care vă va uşura munca.
Atunci când mergeţi să vă cumpăraţi produse pentru coafat, evitaţi periile din metal, care sunt foarte dure şi zgârie scalpul, dar şi pe cele din material plastic, întrucât acestea smulg firele de păr şi produc electricitate statică.

Trebuie să ştiţi că, la fel ca şi pensulele de machiaj, periile de păr şi pieptenii se spală cu apă şi săpun o dată pe săptămână, pentru a vă asigura că le prelungiţi durata de viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pieptănatul, cel mai simplu gest de îngrijire a părului.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pieptănatul, cel mai simplu gest de îngrijire a părului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei