vineri, 17 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 114 (8643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Încă o poveste frumoasă în Cupa României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corvinul Hunedoara a mers până la capăt și a câștigat primul său trofeu din istorie, Cupa României, pe care sclifositele din prima ligă o tratează cu rezervele, de parcă toate ar avea șanse la locul 1. După părerea mea, Cupa este mai importantă și decât locul 2 din campionat. Iată, Corvinul va juca sigur 4 meciuri în cupele europene, căci dacă pierde în primul tur din Liga Europa, are plasa de siguranță numită Liga Conferinței. Pe lângă trofeu, care oricum va dăinui în palmares, va fi o emulație suplimentară pentru acest oraș, chiar dacă meciurile de acasă nu se vor disputa la Hunedoara. Licența de a juca în Europa nu e încă oficială, dar se pare că nu vor fi probleme în a o obține. Spre deosebire de licența de Liga 1, care o țintuiește pe Corvinul în al doilea eșalon. Era cândva o vorbă, ”primul pe țară, al doilea pe județ”, cam așa și cu Corvinul, are viză de ieșire din țară, nu și de circulație la intern. Altfel, iată o rețetă interesantă de a-ți asigura realegerea ca primar, câștigi Cupa României în plină campanie electorală! Se profilează un nou baron local, elogiat ca la Cântarea României de unele personalități fotbalistice, însă măcar e vorba de un oraș cu tradiție în fotbal, a cărui echipă n-a fost prinsă pe prima scenă de aproape jumătate din populația urbei!

Merită câteva vorbe și jocul din finală, la care Oțelul a avut partea sa importantă de contribuție la spectacol, chiar dacă rezultatul la finalul celor 90 de minute i-au confirmat statutul de regină a egalurilor  din campionat. Iar spectacol chiar a fost, pentru că egalul a fost unul cu goluri, câte două de fiecare, mereu cu revenire din partea echipei de divizie inferioară, ceea ce e remarcabil și admirabil. A fost o confirmare că rezultatele înșirate până la finală n-au venit întâmplător, iar această echipă beneficiază și de o anumită inspirație de pe bancă. Am parte și de goluri de excepție, inclusiv la departajarea de la 11 metri, acolo unde însă și-au tras partea leului și cei doi portari. Fiecare a apărat câte două lovituri, mai norocos al Corvinului, cu un șut care i-a ocolit poarta. Norocul face parte din joc, o spune și Ancelotti!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o poveste frumoasă în Cupa României.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Încă o poveste frumoasă în Cupa României5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei