Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 15 (8544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu-i accident, ci molimă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E în firea omului, și cu predilecție în cea a românului, ca pildele bune, folositoare, să fie ignorate sau chiar persiflate, în timp ce exemplele negative se lipesc cât se poate de rapid și de sigur. De ani întregi ne tot iluzionăm căhandbalul feminin românesc e nu știu ce mare șmecherie la nivel continental sau chiar planetar, numai că atunci când trebuie și demonstrat lucrul acesta "cu acte", nu reușim decât locuri între 10 și 12, iar de la o vreme ratăm chiar și calificarea la alte competiții, așa cum s-a întâmplat acum vreo lună, când la Campionatul Mondial nu am reușit să ocupăm nici măcar locul 9, care ne-ar fi dus la Jocurile Olimpice de anul viitor. Pe care, în situația dată, antrenorii, jucătorii și federalii le vor urmări cu mare atenție la televizor. Ceva însă îmi spune că oricum nu vor pricepe nimic, că dacă era să priceapă, ar fi făcut-o la competițiile anterioare, când ne-am dus și ne-am întors ca în înțelepciunea populară, aia cu boul și vaca. Săptămâna aceasta și cea precedentă, și handbalul masculin (că doar n-o fi mai prost!) a dat un recital de împiedicăturăși letargie, luând la Campionatul European bătăi suroricu moartea de la două echipe performante, Spania și Croația, dar tot așa și de la Nimeni, adică Austria. Foarte mândri că s-au calificat după o absență de 28 de ani, împiedicații noștri s-au molipsit nu doar de fetele din același sport, ci și de la fotbaliști, astfel încât la întoarcerea în țară, în loc de scuze și iar scuze, ne-au trântit-o p-aia cu "e bine că ne-am calificat" și pe ailaltă cu "la următoarele competiții știm ce avem de făcut"! E clar: dincolo de umilințele pe bandă rulantă care lor li se par accidente, handbaliștii și handbalistele au prins și tupeu de fotbaliști, iar asta nu mai e accident, ci molimă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu-i accident, ci molimă!.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nu-i accident, ci molimă!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei