Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 15 (8544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vama Siret, deblocată la miezul nopții

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024 (07:01:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vama Siret a fost deblocată de fermieri la miezul nopții, astfel încât circulația prin punctul de trecere a frontierei se derulează acum normal, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în țară.

”În cooperare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, colegii noștri au relaționat permanent cu protestatarii, prin intermediul echipelor de dialog, în vederea deblocării traficului rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret. În acest moment, se circulă în condiții normale pe ambele sensuri, urmând a fi reluată și activitatea de procesare a tirurilor din orașul Siret către Ucraina și invers. Jandarmii vor rămâne la datorie pentru siguranța cetățenilor, iar în situația în care vor avea nevoie de ajutor, le recomandăm să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmi sau să apeleze numărul unic pentru situații de urgență 112”, a transmis sergent major Roxana Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Vama Siret fusese blocată luni de amiază de fermieri din Suceava și Botoșani, cărora li s-au adăugat și o parte din transportatorii de marfă. Până miercuri dimineață a fost o blocadă totală, dar după revolta șoferilor de tir ucraineni de marți după amiază, protestatarii au început să facă o serie de concesii. La început au permis trecerea spre Ucraina a unui număr de 10 tiruri pe oră, număr crescut progresiv pentru ca vineri să fie de 15 tiruri/oră. Tot vineri, au permis și intrarea unor tiruri care staționau în Ucraina, e drept că doar câte 3 pe oră, dar fără ca acestea să transporte cereale.

După discuții cu jandarmii, fermierii au decis în noaptea de vineri spre sâmbătă să își ia tractoarele și utilajele care staționau pe cele trei benzi de mers din zona frontierei și să permită astfel reluarea traficului în condiții normale. Cel mai probabil, o parte dintre fermierii care au participat la protestul din Vama Siret se vor deplasa la acțiunile de la București, unde există aprobarea pentru zilele de duminică, luni și marți să se intre cu utilajele agricole la mitinguri de protest de mare amploare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vama Siret, deblocată la miezul nopții.
 Vizualizări articol: 2211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vama Siret, deblocată la miezul nopții5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei