Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 175 (8399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Paris, 2024

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cititorii fideli ai acestei rubrici știu că atunci când Carlos Alcaraz a clacat tocmai când așteptările erau mai mari, adică într-o semifinală cu Novak Djokovic la Roland Garros, am supralicitat cu un succes la Wimbledon. Ce înseamnă că a clacat? Fizic, este ceea ce a văzut toată lumea, dar acest blocaj fizic a venit în urma presiunii mentale. Inclusiv cea autoindusă. Știi că duci pe umerii tăi speranțele atâtor oameni, vrei să nu dezamăgești, mai ai și aspirațiile proprii, visurile de copil care ar putea deveni realitate, dar problema e că acea copilărie nu e totuși atât de departe, cum să gestionezi toate astea la 20 de ani? Ei bine, păstrați toate cele de mai sus, dar mai luați 2 ani din vârsta aia fragedă. Ăsta e David Popovici, înotătorul român. Cel care a terminat ieri pe locul 6 în finala Mondialelor de natație de la Fukuoka, Japonia, în proba regină de 100 de metri. În același timp specialitatea lui David, recordman mondial în exercițiu. De data asta căderea fizică nu a fost așa evidentă ca la finala de 200 de metri, aproape toți sportivii au ajuns bloc, pe o plajă de ordinul zecimilor de secundă. Sigur că ar putea fi adusă în discuție și pregătirea, dacă ea a fost optimă, dar la nivelul ăsta tind să cred că a existat ceva în mintea lui care l-a împiedicat să fie, cum se spune, cea mai bună versiune a sa. Pentru că asta este vestea cea bună, David Popovici se luptă de fapt cu el însuși. Pentru Alcaraz, adversarul era colosal, ditamai Nole, în schimb David n-are un asemenea Goliat, lupta sa e cu secundele, cu fracțiunile de secundă. Sau poate că Timpul e mai tare decât orice Goliat, putem interpreta și așa, dar să nu alunecăm spre filosofie.

Sunt foarte încrezător, dar senin, nu încrâncenat, când afirm asta: David Popovici va transforma acest eșec de moment (deși unora nu le place să-l numim astfel, tehnic așa se cheamă) într-un succes suprem la anul, la Paris, la Olimpiadă. Pe model Carlos Alcaraz 2023, pe model Simona Halep 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paris, 2024.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Paris, 20244.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei