Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 302 (7914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


13 cu noroc!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În privinţa numărului 13 există două abordări distincte: una dintre ele vede în acesta "numărul dracului", aducător de ghinion în orice context, în timp ce cealaltă îl consideră norocos fără frontiere. Mi-a venit să fac această introducere după ce am aflat, alaltăieri, că la primul turneu major de tenis al anului care vine (şi totodată primul dintre cele 4 care alcătuiesc aşa-numitul Grand Slam), Australian Open, iau parte nu mai puţin de 13 jucătoare române! Ei, ca să folosesc o zicere de sezon, staţi puţin şi nu mânaţi! Ele sunt, în acest moment, cu certitudine doar 5, cele care figurează pe tabloul principal. Celelalte 8 urmează să dispute partide de calificare în săptămâna premergătoare turneului propriu-zis. Teoretic, din 5 se pot face 13. Practic însă, e imposibil, nu fiindcă fetele noastre n-ar vrea, ci deoarece există pe lumea asta şi naţii la fel de talentate, dar parcă niţel mai predispuse la efort, din rândul cărora izvorăsc fete dornice şi ele de a se număra printre cele 128 de nume care intră pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam. În acest context, să ne bucurăm (moderat!) dacă pe lângă cele 5 deja adjudecate, vor mai intra în turneu încă vreo 2 sau 3. Dar oricât de norocos ar fi numărul 13, este absolut exclus să avem atâtea fete în competiţie. Problema e că şi dacă am avea 127, turneul l-ar câştiga a 128-a, singura neromâncă! Nu avem nicio jucătoare capabilă să rupă gura... WTA-ului, nici măcar în turnee mai mici sau chiar mult mai mici, nicicum în Grand Slam-uri. Poate de aceea ne şi bucurăm atât de tare când obţine câte o victorie memorabilă ba o canadiancă, ba o englezoaică, pe care ne forţăm să le considerăm cumva... semi-românce! Hai România, hai tricolore!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 cu noroc!?.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
13 cu noroc!?3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei