Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 192 (7804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Record de etanșare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ciocnirea ”civilizațiilor” dintre Rapid și FCSB nu a produs fotbalul pe care în mod nerezonabil îl așteptam. Diferența de pe tabelă a fost făcută de un autogol provocat de un semiluft al unuia care e folosit fundaș, deși nu asta e. Fără această pedeapsă divină, ca s-o dau pe misticism, pentru patronul atotcunoscător, meciul se putea încheia ușor 0-0. Tenta violentă pe care a căpătat-o spre final poate fi pusă și pe seama arbitrajului, centralul fiind intimidat de presiunea pusă de rapidiștii din tribune, astfel că nu a scos cartonașul galben în prima repriză la două intrări tari ale vișiniilor. Sefer a vrut să facă pe croitorașul cel viteaz în fața suporterilor de la tribuna a doua, iar acum cred că va lua pe merit mai mult decât cele două etape prevăzute ca suspendare minimă. Totuși, chiar și un rezultat nul tot pe Rapid ar fi fost premiat-o, deși era gazdă, prin confirmarea acestui blindaj al apărării, ceva nemaiîntâlnit de când există campionat de fotbal în România: niciun gol primit în primele 5 etape! Cârcotașii motivau performanța prin valoarea mai scăzută a adversarilor, dar iată că nici FCSB n-a izbutit să destabilizeze apărarea rapidistă. Ar fi putut-o face doar din vreo acțiune personală, având destui jucători pentru așa ceva, căci jocul colectiv e la nivel simplist, pe măsura celui care pregătește echipa la antrenamente. Asta s-a văzut și în meciurile cu băieții ăia de la Karagandy, care n-au trebuit să dea dovadă decât de încăpățânare, suficient pentru a produce cea mai rușinoasă eliminare din era Becali/FCSB, iar clubul s-o ia iremediabil la vale pe toboganul coeficienților. Pentru această reprezentare europeană n-a dat Becali niciun jucător la selecționata olimpică? A ieșit și bătut, și cu banii europeni neluați. Și nici din transferuri nu mai poate să ia cât visează el noaptea. Cu Moruțan-Olaru-Popescu-Coman la Tokio, ba chiar și cu Tănase, nu numai că ar fi onorat o selecționată națională, dar la o asemenea expunere jucătorii s-ar fi autodepășit și poate chiar aveam o șansă la medalii. Aproape toți fotbaliștii prezenți în semifinale și-au crescut cota pe transfermarkt.

Aș fi vrut să scriu câteva cuvinte și despre prima victorie a Simonei la revenire, dar după un prim set câștigat ploaia a salvat-o probabil de la un abandon. Din fericire, nu este vorba de o recidivă, ci de o posibilă contractură în zona mușchiului croitor, care poate dispărea în lipsa efortului. Să sperăm că așa va fi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de etanșare.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Record de etanșare4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei