Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 192 (7804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În premieră

Bazine de hidrokinetoterapie, Oxigen Hiperbar (HBOT), salina cu sare de Himalaya sau generator aerosoli de sare, câteva tratamente unice de recuperare medicală prin Clinica Hereditas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clinica Hereditas din Ipotești, cunoscută pacienților pentru cele peste 20 de specializări medicale de vârf, vine în întâmpinarea cerințelor acestora cu noi servicii medicale realizate într-o bază modernă, beneficiind de metode de tratament unice în întreaga zonă. Aceste noi servicii de recuperare medicală și tratamente de BalneoFizioTerapie (BFT) au apărut în clinică în urma dorințelor pacienților și a necesității oferirii acestora a unor tratamente unicat, de generație nouă. În cadrul clinicii pacientul beneficiază de consultații, atât decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, cât și cu plată. În urma consultației pacientul trece printr-un program de recuperare medicală, care poate însemna fizioterapie cu diferite aparate folosind curenți, laser de înaltă intensitate, magneto-terapie, baie galvanică, terapie Tecar, împachetări cu parafină și alte tratamente de specialitate.

 

Terapia Tecar, una dintre metodele moderne de tratare a afecțiunilor acute articulare şi musculare

Între noile metode de tratament se află și Terapia Tecar, care se realizează la temperaturi mai mari (termoterapie), având scopul de recuperare în afecțiuni acute, precum dureri de coloană vertebrală, de genunchi și care nu pot fi tratate prin terapii clasice în momentul în care pacientul are dureri. Alături de tratamentul cu laser de înaltă intensitate, prin Terapia Tecar, după circa două ședințe, pacientul nu mai are dureri și își recapătă mobilitatea articulară. Metodele de tratament întâlnite în clinica Hereditas conțin și electroterapii, cu curenți interferențiali, diadinamici, laser, magneto-diaflux, ultrasunete combinate cu terapie cu curent, precum și laser de înaltă frecvență. Alături de ele sunt aparatele cu unde scurte și tratamentele de împachetare cu parafină, clinica beneficiind la acest moment de tot ce înseamnă terapie de recuperare medicală prezentă în stațiunile balneoclimaterice din România.

 

Kinetoterapie asistată de personal de specialitate

Concomitent cu tratamentul de fizioterapie, unde beneficiezi de recuperare  medicală cu ajutorul aparatelor, în cadrul Clinicii Hereditas se pot face proceduri de kinetoterapie. Clinica beneficiază de aportul unei echipe de kinetoterapeuți specialiști, care preiau pacientul și fac cu el gimnastică medicală de recuperare și masaj, în funcție de patologia acestuia. Sunt tratate astfel în clinică afecțiunile care pot apărea în urma fracturilor, problemele de artroză, gonartroză, coxartroză și tot ce înseamnă degenerescențe articulare reumatice, dar în același timp pot fi tratați copiii care se nasc cu malformații osoase, cu retracții de tendoane și malformații legate de poziții ale membrelor. Din acest motiv în clinică a fost organizată în mod special o sală de kinetoterapie pentru copii, beneficiind de specialist care lucrează doar cu  acești copii. Prin aceste procedee, specialiștii Clinicii Hereditas reușesc să îi ajute pe copiii care merg foarte greu și să-i aducă aproape de normalitate. Aceste tratamente se adresează în același timp și adolescenților care au stat o perioadă îndelungată în poziții incorecte la calculator și care au mari probleme de coloană începând cu scolioze, afecțiuni care în această clinică pot fi remediate, denumirea acestui tratament complex fiind aceea de Reabilitare Posturală. Prin intermediul acestor exerciții de gimnastică medicală și tratamente combinate ei pot fi reînvățați să meargă corect, să stea corect la birou și să-și corecteze poziţia.

 

Dotări de ultimă generație cu bazin de hidrokinetoterapie

În același timp clinica Hereditas beneficiază de singurul centru din Suceava cu două bazine de hidrokinetoterapie, un altul existent în județ fiind doar cel din stațiunea Vatra Dornei. Acest tratament oferit de clinică presupune gimnastică medicală de recuperare în bazin, beneficiari fiind și pacienții care au suferit accidente vasculare cerebrale și care au rămas cu paralizii. În aceste cazuri terapia în apă, cu un kinetoterapeut lângă pacient, face ca recuperarea să se facă mult mai rapid din cauza presiunii mai mari pe care organismul o exercită în apă.

În afara acestuia, în dotarea clinicii există un bazin de apă sărată, o salină cu sare de Himalaya cu generator de aerosoli de sare de Himalaya, sauna umedă și sauna uscată. E un întreg circuit prin care pacientul trece și își face procedurile, după care poate pleca acasă. Aceste trei tipuri de terapii, legate de aparatură, de kinetoterapie în sală și legate de bazine, salină și saune fac parte din recuperarea pacientului cu boli articulare, cu boli musculare, constituind un loc în care și sportivii se pot recupera foarte bine după competițiile sportive.

 

Terapie cu Oxigen Hiperbar (HBOT), de refacere inclusiv a sechelelor post  Covid-19

Pe lângă aceste terapii, Clinica Hereditas beneficiază de o terapie legată de Oxigen Hiperbar, care reprezintă o terapie nouă de recuperare în care pacientul intră într-o cameră hiperbară cu oxigen de concentrație 96%. Este o terapie folosită în refacerea funcției respiratorii post infecție Covid-19, precum și a recuperării forței musculare (stare de oboseală profundă), simptome ale traversării bolii provocate de virusul Sars-CoV-2. Pacientul intră în această cameră hiperbară, unde stă o oră, timp în care i se administrează oxigen cu o concentrație de 96% și o presiune de 1,5 bari. Rezultatele apar în scurt timp, după circa 5-6 ședințe de acest fel pacienții începând deja să se simtă mult mai bine. Acest tratament are o aplicativitate mare de afecțiuni, începând cu afecțiuni oncologice (în acelaşi timp cu tratamentele de chimioterapie), afecțiuni articulare degenerative, necroze de cap femural și până la autism la copii. În același timp, aplicativitatea lui se referă și la domeniul sportiv, sportivilor crescându-le capacitatea de efort după ce au efectuat câteva ședințe înaintea competițiilor sportive. Creșterea oxigenării celulare cu acest dispozitiv medical a dus la creșterea într-o măsură importantă și într-un mod natural a capacității de efort, a vitalității, producând în timp o întinerire biologică.

Aceste terapii noi au fost dezvoltate în ultimii ani în cadrul Clinicii Hereditas din Ipotești ca o necesitate dictată tocmai de cerințele și afecțiunile pacienților acestei unități medicale. Echipa clinicii este formată din doi medici specialiști de BalneoFizioTerapie, cinci asistenți de FizioTerapie și șase kinetoterapeuți. Dezvoltarea acestor terapii moderne s-a făcut din aproape în aproape, în funcţie necesitățile pacienților. Clinica pune în același timp la dispoziția pacienților specializări de gastroenterologie, cardiologie, endocrinologie, neurologie, ortopedie, medicină internă, obstetrică și ginecologie, chirurgie plastică, ORL, dermatologie, pneumologie, nutriție și dietetică, în total peste 20 de specializări medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazine de hidrokinetoterapie, Oxigen Hiperbar (HBOT), salina cu sare de Himalaya sau generator aerosoli de sare, câteva tratamente unice de recuperare medicală prin Clinica Hereditas.
 Vizualizări articol: 6806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Bazine de hidrokinetoterapie, Oxigen Hiperbar (HBOT), salina cu sare de Himalaya sau generator aerosoli de sare, câteva tratamente unice de recuperare medicală prin Clinica Hereditas4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei