Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 192 (7804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava fără apă, din cauza unei avarii majore la o conductă la Berchișești

Miercuri, 18 August 2021 (18:49:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Actualizare 2

Miercuri seara, în jurul orei 18.30, lucrările de remediere a avariei de pe magistrala de apă potabilă de la Berchișești au fost finalizate, în ciuda vremii potrivnice, încât, după o perioadă de așteptare, necesară pentru răcirea sudurii, ACET a început să facă etapizat umplerea cu apă a instalațiilor.

Operațiunea este estimată la cel puțin două ore, după care apa va ajunge la robinetele consumatorilor, în funcție și de zona în care se află, cel mai greu urmând să ajungă la cei din zonele cele mai înalte ale sistemului de distribuție.

Actualizare

"Având în vedere faptul că în noaptea de 17 spre 18 august a apărut o avarie majoră pe conducta magistrală cu diametrul de 800 Premo la ieșirea din stația Berchișești, prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sf. Ilie, se va întrerupe funcționarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă în data de 18 august în municipiul Suceava și comunele Ipotești, Moara și Șcheia.

Se estimează că reluarea serviciilor se va face în data de 18 august, în jurul orei 19.00", se anunță într-un comunicat transmis de ACET miercuri dimineață.

Directorul ACET, Ștefan Groza, a precizat că, din motive care țin de siguranța pacienților, furnizarea apei potabile nu va fi întreruptă la Spitalul Județean Suceava, așa cum nici în zona industrială Șcheia, unde ar afecta procesul de producție a numeroase întreprinderi, precum cea de lactate.

 

Municipiul Suceava și o parte dintre comunele din jur alimentate cu apă de la stația de la Berchișești sunt afectate de o avarie care s-a produs marți seara la una dintre cele două conducte de distribuție a apei. Directorul ACET SA, Ștefan Groza, a declarat că avaria s-a produs „chiar la plecarea din stație, la firul de 800 de mm al conductei Premo” (conducta de beton). Acesta a spus că după localizarea avariei conducta a fost golită de apă și încă de la ora 5.00 echipele de muncitori lucrează la remediere, dar ploaia din noaptea de marți spre miercuri face foarte dificilă intervenția. Ștefan Groza și-a exprimat speranța că până miercuri seara alimentarea cu apă va fi reluată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava fără apă, din cauza unei avarii majore la o conductă la Berchișești.
 Vizualizări articol: 3808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceava fără apă, din cauza unei avarii majore la o conductă la Berchișești5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei