Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 4 (7616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu s-or fi săturat de teste?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evident că ne-am pus cu toţii speranţe atât în găsirea tratamentului minune,cât şi în descoperirea vaccinului care să ne scape de apăsarea criminală sub care ne ducem existenţa de aproape un an (Doamne, când a trecut şi cine ni-l dă înapoi, că de fapt ne-a fost furat din viaţă!?). Asta ar însemna că ne putem reîntoarce acolo unde rămăseserăm când s-a dezlănţuit demenţa planetară. Să ne reîntoarcem adică în tribune pentru spectacolele sportive, şi în săli sau în pieţe pentru concerte şi festivaluri. Aşa-i că nici nu vămai puteţi închipui cum ar arăta o stradă, sau o sală, sau un restaurant, unde oamenii stau unul lângă celălalt, vorbesc normal,gesticulează, chiar strănutăsau tuşesc, fără ca unul sau altul să tresară, să se uite urât ori chiar să atragă atenţia "vinovatului" că poate dezlănţui Apocalipsa printr-un amărât de strănut? Continui să mă întreb ce se va întâmpla cu marile competiţii, în caz că nici leacul cel sigur nu se va găsi, şi nici vaccinurile astea aruncate pe piaţa în mare grabă nu se vor dovedi eficiente. Se vor testa sportivii în neştire? Se vor inventa în loc de medicamente şi vaccinuri noi tipuri de teste care să dea rezultatul sigur 100% instantaneu? Mă gândesc de exemplu la competiţiile eliminatorii cu tururi desfăşurate succesiv în intervale de timp foarte scurte, precum judo, scrimă, tenis de masă. Joci, adică, în turul 1, câştigi, şi peste două ore ai meci în turul 2. Faci testul iniţial, iar după victorie, înaintea turului doi, îl mai faci o dată!?! Că logic aşa ar fi, fiindcă în cele două, trei ore scurse între meciuri puteai să te infectezi foarte uşor de la maseur, de la automatul de cafea, de la conferinţa de presă, de la etc.! Mai mişto ar fi la tenis de masă pe echipe: acolo joacă fiecare cu fiecare şi sunt zile în care ai şi câte 3 meciuri! Nu vreau să mă gândesc la sporturile de contact: judo,box lupte. Cum să stea aproape bot în bot în anume momente ale disputei şi în acest timp virusul să circule dezlegat de la unul la altul? Cred că ar trebui născocit un echipament special şi trebuie umblat şi la regulament. N-ar fi mişto să vezi un meci de box cu măştile alea din plexiglas şi cu pauze la câte 30 de secunde pentru dezaburire? Alternativa ar fi să se desfiinţeze aceste sporturi cu totul. Chestie care zău că nu m-ar mira să se întâmple.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu s-or fi săturat de teste?.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nu s-or fi săturat de teste?3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei