Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 4 (7616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Creștere cu 30% a volumului de deșeuri colectate în municipiul Suceava

Joi, 7 Ianuarie 2021 (17:08:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Producem tot mai multe deșeuri de la un an la altul, dar, în același timp, crește gradul de reciclare, semn că nu se mai aruncă totul de-a valma, indiferent că e plastic sau resturi de mâncare.

„La fel ca în fiecare an, perioada sărbătorilor este una foarte aglomerată, în care se adună mai multe deșeuri decât de obicei. Așa arată și datele primite de la colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare. În luna decembrie a anului 2020 au fost colectați 15.167 mc de deșeuri, cu 30% mai mult decât în luna decembrie a anului 2019, când au fost colectați 11.636 mc. De asemenea, procentul deșeurilor reutilizabile a crescut de la 26% (decembrie 2019), la 42% (decembrie 2020), ceea ce demonstrează faptul că sistemul de colectare selectivă dă roade”, a precizat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, în baza unei analize comparative.

Tot el a ținut să anunțe, pentru sucevenii interesați, că a început ridicarea gratuită a brazilor de Crăciun, de lângă punctele de colectare selectivă.

Probleme de colectare a deșeurilor, întâmpinate în 2020

Chiar dacă municipiul Suceava a trecut la un sistem modern de gestionare a deșeurilor, având 200 de puncte de colectare îngropate și semiîngropate, model importat din țările nordice, campioane la reformele în acest domeniu, problemele întâmpinate în trecut au continuat să apară.

Cele mai frecvente, enumerate de viceprimarul Lucian Harșovschi, sunt deșeurile abandonate în diverse locuri pe domeniul public sau lângă containere, depozitele necontrolate de deșeuri voluminoase și din construcții și folosirea necorespunzătoare a containerelor de colectare, inclusiv blocarea acceselor utilajelor de colectare la amplasamente.
“Din acest motiv, revin cu rugămintea către suceveni de a fi responsabili și de a depozita conform deșeurile, respectiv de a colecta selectiv și de a nu împiedica accesul utilajelor de colectare! Împreună menținem orașul curat!”, a concluzionat viceprimarul municipiului reședință de județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere cu 30% a volumului de deșeuri colectate în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Creștere cu 30% a volumului de deșeuri colectate în municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei