Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2020 - Anul XXV, nr. 185 (7490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Și totuși, nu suntem unici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numai pentru că în ultimele câteva luni am fost prea prins cu înjuratul la balamucul creat la noi, la toate nivelurile fotbalului competițional, am neglijat să înjur la fel de apăsat și ceea ce se petrece la nivel continental, cel puțin la una din cele două cupe europene, Europa League, unde s-a aplicat exact modelul de la divizia C românească, astfel încât echipele s-au calificat în sferturile de finală după două sisteme diferite: unele au jucat meciuri tur - retur, altele (cele care nu apucaseră să joace meciul tur înainte de întrerupere) doar o partidă unică, eliminatorie, pe teren neutru! Oricum ai privi lucrurile, este absolut incorect, numai că cei direct implicați s-au supus noilor reguli, astfel că acum ne pregătim deja de cele două "final eight" care, corect de data asta, se vor desfășura fiecare în câte o țară, după modelul turneelor finale la nivel de echipe naționale. Sigur că la ora când scriu această rubrică nu știu încă deznodământul dublei dintre Manchester City și Real de Madrid, dar țineți minte ce spun acum: dacă Real întoarce nenorocitul ăla de 1 - 2 din meciul tur (iar asta înseamnă victorie la două goluri diferență, pe deplin plauzibilă după cum au evoluat cele două echipe în ultima vreme), atunci nimeni și nimic nu o mai poate opri din a-și adjudeca și al 14-lea trofeu de campioană a Europei. În cu totul altă ordine de idei, a început de o săptămână (și mai durează încă vreo 9 zile) Campionatul Mondial de Snooker. Deși e un sport în care liniștea în tribune e obligatorie, cala tenis, vă rog să mă credeți că snooker-ul fără public e la fel de nasol ca fotbalul fără spectatori. Era cât pe ce să se permită accesul a câte 300 de spectatori la fiecare sesiune (se și vânduseră bilete în săptămâna premergătoare începerii turneului), numai căunii dintre jucători, în frunte cu Ronnie O'Sullivan, au protestat, spunând că ei nu sunt cobai, așa că spectatorii să stea acasă, în fața televizoarelor. Ronnie a început fabulos, câștigând primul meci cu 10 - 1, ba stabilind și recordul de cel mai rapid meci jucat vreodată la CM: 2 ore și 8 minute! În plus, a reușit și o medie halucinantăa timpului pentru fiecare lovitură, de 13 secunde! Judd Trump, campionul actual, deși joacă prost, e aproape calificat în sferturi. John Higgins (uraaa!!) a fost eliminat, nu însă înainte de a face un break maxim care îi va aduce un plus de 55 000 de lire sterline, urcând totalul câștigurilor sale la 85 000, ceea ce e fantastic pentru un jucător eliminat în turul 2. Hai Ronnie, hai Real!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și totuși, nu suntem unici.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Și totuși, nu suntem unici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei