Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2020 - Anul XXV, nr. 185 (7490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: Trebuie să trecem la faza de autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că județul trebuie să treacă de la faza de proiecte de apă, canal sau drumuri, investiții care vor continua în mod sigur, la cea de construcție de autostrăzi, pentru a scoate Bucovina din izolare. În acest sens, Gheorghe Flutur a spus că Autostrada A7 Siret - Suceava – Paşcani – Bucureşti începe să vină realitate, după ce au fost anunțați câștigătorii licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru cele două tronsoane de la Siret la Pașcani.

„Am făcut multe demersuri, cel puţin în ultimii ani, pentru ca acest vis să înceapă să prindă contur. Joi, CNAIR a anunţat cine sunt câştigătorii licitaţiilor pentru întocmirea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice, ceea ce este o mare bucurie. De aici încolo se intră în linie dreaptă pentru această investiție”, a afirmat Flutur.

El a precizat că în cursul zilei de vineri a discutat cu ministrul Transporturilor despre acest proiect și despre posibilitatea de a scurta termenele în care vor fi făcute aceste studii și proiecte. „Practic, în momentul de față, tot tronsonul de la Siret până la Ploieşti se află în proiectare. Și am de gând, Consiliul Judeţean Suceava şi primăriile de pe traseul acestei autostrăzi, să-i sprijinim pe cei care fac proiectarea, pentru că se poate scurta durata celor 24 de luni din contract. Și trebuie spus că cei de la CNAIR poartă discuţii în momentul de faţă pentru un contract cadru pentru cadastru şi pentru expropriere. Și asta pentru că lucrările acestea înseamnă despăgubiri către proprietarii terenurilor”, a declarat Gheorghe Flutur, care a adăugat că „în același timp se caută soluţii pentru ca această autostradă să fie finanţată, din câte am discutat cu conducerea ministerului, pe acel program de rezilienţă, cum se cheamă, al Uniunii Europene”.

Flutur a explicat că în cadrul celor 80 de miliarde de euro pe care România îi va primi de anul viitor, pentru autostrăzi vor fi circa 16 miliarde de euro, din care 1,8 miliarde de euro pentru autostrada Siret - Suceava - Bucureşti. „Pentru mine este foarte îmbucurător că acest traseu este agreat de Comisia Europeană, nu este scump şi nu are restricţii în arii protejate şi situri. Și am văzut că pe porţiunea Ploieşti – Focşani, proiectantul a terminat lucrarea cu câteva luni mai repede. Acelaşi lucru se poate întâmpla la Suceava, cu sprijinul nostru şi categoric se va întâmpla. Dragi suceveni, Guvernul liberal a luptat pentru legătura Moldovei, a Bucovinei, cu capitala ţării, cum a luptat şi luptă pentru legătura Bucovinei şi a Sucevei cu Vestul României şi cu Occidentul. De aceea marile provocări pentru noi în perioada următoare sunt autostrada A7 Siret – Suceava – Bucureşti şi Autostrada Nordului A17, Suceava - Vatra Dornei – Dej – Satu Mare – Budapesta. Asta înseamnă civilizaţie, dezvoltare. Şi eu cred că trebuie să trecem de la faza de apa, canal, drumuri, care bine-nţeles va continua, la autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei şi a judeţului Suceava”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Trebuie să trecem la faza de autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei.
 Vizualizări articol: 2581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 11 voturi
Flutur: Trebuie să trecem la faza de autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei2.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei