Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 90 (6800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Generaţie, aspiraţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Generaţia de Aur a tenisului feminin, aşa cum a denumit-o Sorana Cârstea (şi nu avem motive să n-o credem), a învins echipa Elveţiei în FED Cup şi a revenit astfel în Grupa Mondială, adică acolo unde o astfel de generaţie trebuia să fie şi unde ne vom lupta la anul pentru trofeu. Meciul a fost facil, fără istoric, doar câteva date statistice ar putea ridica o sprânceană celor care sunt mai puţin familiarizaţi cu tenisul din WTA. Astfel, în meciul de dublu, care s-a jucat când România se calificase deja, perechea Cârstea-Buzărnescu a reuşit un 6-0 şi un 0-6, pentru a pierde apoi, fără ca asta să supere pe cineva, în supertiebreak. Bineînţeles, toţi ochii au fost pe Simona Halep, care şi-a câştigat ambele meciuri, primul cu Golubic, al doilea cu veterana care a înlocuit vedeta, adică Patty Schnyder pe Bacsinszky. Au fost primele meciuri oficiale ale sezonului de zgură, chiar dacă în sală, iar Simona a pierdut totuşi destul de sever un set cu Golubic. Sigur, poza de ansamblu e bună, dar mi-a rămas în memorie Open-ul Australian, acolo unde faptul că a câştigat prea multe meciuri de luptă pe parcurs a secătuit-o de puteri în finala cu Wozniacki. Iar acum, zgura e în primul rând despre luptă. Oricum, o simplă observaţie, nicidecum vreo concluzie. Ca să închei cu partea care ţine strict de joc, îmbucurător este şi faptul că Irina Begu s-a impus clar în faţa lui Bacsinszky, numărul 1 în echipa elveţiană.

Partea organizatorică merită mai mult decât o încheiere. Clujenii au amenajat teren de zgură în sală, au bătut recordul intern la spectatori pentru competiţiile sportive disputate pe teren acoperit, iar la intonarea imnului au reuşit să le impresioneze până la lacrimi pe jucătoarele noastre cu acea scenografie inspirată de la meciurile de fotbal. Publicul a fost entuziast, dar civilizat, ceea ce la astfel de competiţii e rara avis. Cluj-Napoca a reuşit ceva ce niciun alt oraş din România nu şi-ar fi permis, nici măcar Bucureştiul. În Cluj-Napoca se circulă decent, străzile chiar sunt întreţinute, are două stadioane la standarde europene şi, pentru că are şi aeroport, a devenit oraşul din provincie cu cei mai mulţi bucureşteni angajaţi! Poate fi o variantă în caz de redistribuire a meciurilor pentru Euro 20-20.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Generaţie, aspiraţie.
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Generaţie, aspiraţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei