Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 90 (6800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Spectacol automobilistic

Dacia Lăstun, lângă un Chrysler New Yorker, la Retro Parada Primăverii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pasionaţii de automobile retro şi-au dat din nou întâlnire, duminică, pe platoul Iulius Mall Suceava, la Retro Parada Primăverii, nu mai puţin de 41 de automobile fiind expuse unui public foarte numeros, fapt datorat şi vremii deosebit de frumoase. 

Sucevenii au avut ocazia de a vedea o gamă extrem de variată de maşini, toate autovehicule foarte bine întreţinute şi cu atestat de vehicule istorice. Expoziţia a prilejuit unele alăturări spectaculoase, care nu aveau cum să nu stârnească zâmbete. De exemplu, un automobil de lux, un Chrysler New Yorker din anul 1978, a fost expus lângă o Dacia 500, binecunoscutul Lăstun, autoturismul românesc de mici dimensiuni care s-a vrut a fi foarte economic, la finele anilor '80 ai secolului trecut, dar care a eşuat lamentabil din cauza calităţii foarte slabe. Ca maşină de colecţie, Lăstunul atrage însă aproape la fel de mult ca un model de lux. Asta cu atât mai mult pentru cei care au avut ocazia să-l vadă circulând ori să-l conducă.

Sucevenii au putut admira maşini superbe: Singer decapotabil, din 1952, VW Beetle din 1964, Opel Rekord din 1967, Volvo P544 1962, Wartburg 1000 din 1962,  Moskvici 1500 din anul 1979, Chrysler New Yorker, 1978, Cadillac Eldorado, din 1978, BMW E 320 din 1992 sau Mercedes SL 1980.

La capitolul mărci autohtone, sucevenii au putut vedea Dacii 1300, 1310, Dacia 500 – Lăstun sau Aro 244, din 1978.

Iulian Todirică, din Fălticeni, preşedintele Retro Mobil Club Suceava, a subliniat prezenţa numeroasă a colecţionarilor de maşini, care au prezentat şi mai multe noutăţi, cel puţin cu privire la evenimentele retro din Suceava.

Colecţionarul Iulian Todirică a expus şi cea mai veche maşină, Singerul decapotabil din 1952.

Cu nu mai puţin de opt maşini a fost prezent şi Viorel Romaniuc, care este vicepreşedintele Retro Mobil Club Suceava. Acesta a expus câteva Trabanturi din colecţia foarte vastă pe care o are, dar şi un Wartburg, un Moskvici, precum şi Dacia 500.

 

Mai multe evenimente retro de gală în acest an la Suceava

Iulian Todirică a ţinut să amintească de calendarul bogat al evenimentelor retro din acest an de la Suceava.

Pe lângă paradele tradiţionale din fiecare primăvară şi toamnă, mai sunt încă două evenimente care prind deja rădăcini: Roţi legendare (121 de ani de la primul vehicul din Fălticeni), eveniment care va fi organizat în colaborare cu Primăria municipiului Fălticeni, pe 22 iulie, şi Retromobil la Cetate, pe 18 august, eveniment organizat în colaborare cu Primăria municipiului Suceava şi Muzeul de Istorie Suceava.

Ca noutate, în acest an, Suceava va găzdui şi Moldova Classic Rally, timp de două zile, 8 şi 9 iunie.   

Retro Mobil Club Suceava numără 30 de membri, câţiva dintre ei având un număr impresionant de maşini. Pe lângă aceştia, mai sunt încă destui suceveni care au cel puţin câte o maşină retro în proprietate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Lăstun, lângă un Chrysler New Yorker, la Retro Parada Primăverii.
 Vizualizări articol: 2859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacia Lăstun, lângă un Chrysler New Yorker, la Retro Parada Primăverii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei