Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2015 - Anul XX, nr. 289 (6101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Onoarea vine la pachet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că deja aţi auzit şi citit de destule ori până acum despre onoarea care ne revine la turneul final al Campionatului European din 2016, adică oferirea replicii pentru ţara gazdă în meciul de deschidere. Dar această onoare vine la pachet şi cu obligaţia de a nu ne face de râs. O repetare a jocului cu Franţa din 2008, acel 0-0 piţurcian, ar însemna să ne facem abonament la titlul de cea mai anostă echipă la „europene”. Rezultatul ar fi bun, nu zic nu, dar nu obţinut cu fundul în poartă. Mai degrabă aş traduce această onoare a deschiderii cu obligaţia de a marca în poarta cocoşilor. După care vom putea gestiona în continuare orice punctaj am avea. Realişti fiind, ar trebui să ne facem planul cu un debut de zero puncte. Asta ar presupune victorie obligatorie în meciul cu Elveţia, care devine astfel jocul-pivot al prezenţei noastre în Franţa. Că elveţienii au o generaţie de calitate şi sunt consideraţi favoriţii secunzi ai grupei nu înseamnă mare lucru, am mai văzut echipe venite pe cai mari pe la turnee finale şi plecate cu coada între picioare. Personal, mi-e teamă să n-o facem de oaie cu Albania, a cărei primă prezenţă la o astfel de competiţie va stârni o adevărată isterie în această ţară şi e de la sine înţeles că alde Balaj (internaţional albanez, nu...) şi ai lui vor trage cu dinţii, mai ales în confruntarea cu vecinii din Balcani, după cum ne pot confirma şi sârbii.

În rest, dacă ne rotim privirea şi spre celelalte grupe, ea rămâne pironită pe cea cu litera E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia! Ce poţi spune despre o asemenea distribuţie? Că e fără fisură. Nu m-aş mira ca pentru calificare să conteze criterii secundare, gen număr de goluri marcate. Nu e departe nici grupa D, cu Spania, Cehia, Turcia şi Croaţia. Alte puncte de atracţie vor mai fi meciurile Anglia – Ţara Galilor (nu e în ultima etapă din grupa B, cum s-ar fi putut specula, ci în a doua), Polonia – Ucraina (exact organizatoarele turneului final precedent!), precum şi o interesantă alăturare cu iz cezaro-crăiesc, Austro-Ungaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onoarea vine la pachet.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Onoarea vine la pachet3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei