Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2015 - Anul XX, nr. 289 (6101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur: Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că actualul Guvern al României, condus de Dacian Cioloş, a ridicat embargoul pe care PSD l-a impus în ultimii ani judeţului Suceava. Gheorghe Flutur a declarat că acest lucru este demonstrat de faptul că actualul Guvern propune alocarea de fonduri pentru finalizarea în cursul anului viitor a lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei. Flutur a explicat că Executivul condus de Dacian Cioloş a preluat de la fostul Guvern PSD o parte din propunerile pentru proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, proiect care la începutul acestei luni a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe pentru a fi supus dezbaterii publice.

Liderul liberalilor suceveni a precizat că în proiectul iniţial, şoseaua de centură a municipiului nu era inclusă pe lista investiţiilor care urmau să fie finalizate în cursul anului 2016, având ca termen anul 2017. „S-a dovedit clar că fostul Guvern PSD nu avea de gând să termine anul viitor şoseaua de centură a Sucevei”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în perioada în care proiectul a fost supus dezbaterii publice a avut nenumărate interpelări şi discuţii cu premierul Dacian Cioloş şi cu membrii Guvernului, pe tema finalizării şoselei de centură a Sucevei, pentru începerea celei de la Rădăuţi, precum şi pentru demararea procedurilor pentru întocmirea documentaţiilor necesare pentru investiţii similare la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

„Guvernul a aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă proiectul de Lege a bugetului de stat pe 2016, care a fost înaintat Parlamentului spre aprobare. În formula adoptată, Guvernul Cioloş a reparat ceea ce nu a făcut Guvernul PSD, în aşa fel încât în proiectul aflat la Parlament, şoseaua de centură apare cu termen de finalizare anul 2016.  Odată cu această reparaţie, Guvernul Cioloş demonstrează că epoca izolării şi persecutării Sucevei şi a Bucovinei este la apus. Practic, Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „M-a bucurat faptul că cei din Guvern au ascultat argumentele transmise şi discuţiile personale pe care le-am avut cu ei despre şoselele de centură de la Suceava şi Rădăuţi. Şi sper ca centura Sucevei să se finalizeze în 2016. De asemenea, mă bucură faptul că actualul Guvern a luat în seamă discuţiile cu privire la centurile de la Câmpulung Moldovenesc şi de la Vatra Dornei, pentru perspectivă, în anii următori”.

 

Zece milioane de euro pentru şoseaua de centură a Sucevei

Flutur a precizat că în proiectul de buget, Ministerul Transporturilor ar urma să aloce o sumă de aproximativ zece milioane de euro pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei. Flutur şi-a exprimat speranţa că CNANDR va începe cât mai repede lucrările, inclusiv cu forţe şi utilaje proprii. „Sperăm că proiectul va trece şi de Parlament, după care este timpul ca CNADNR să uite de aroganţele afişate anterior referitor la preluarea lucrărilor la şoseaua centurii Sucevei şi Răduţilor. Toate procedurile necesare începerii lucrărilor trebuie finalizate cât mai repede, iar o parte dintre acestea să fie demarate din forţe proprii, aşa cum au promis în toamna aceasta la Suceava fostul ministru al Transporturilor şi fostul director al CNADNR”, a mai precizat Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a adăugat că speră ca şi pentru pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc să se găsească soluţiile necesare pentru finalizarea investiţiei. „Deşi situaţia juridică de aici pare a fi puţin complicată, vom face în continuare demersuri pentru ca şi acest obiectiv să fie finalizat”, a declarat Gheorghe Flutur. Liderul liberalilor suceveni a mai precizat că pentru el este important ca în anul 2016 să continue şi să înceapă noi proiecte de dezvoltare locală în judeţul Suceava, precizând că în acest sens a avut discuţii cu factorii de decizie din Guvern pentru alocarea de sume importante pentru investiţii în lucrări de apă, canalizare, asfaltări de drumuri, dar şi pentru modernizarea şcolilor care nu au autorizaţie sanitară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 3451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Flutur: Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sefii l-au desconsiderat ! trimis de
(14 dec 2015, 13:45:11

Pacat de fotoliile pufoase pe care a stat dl. Catalin Nichifor
Se zice, ca dl. Catalin Nichifor nu prea raspunde la telefon! Nu- i de mirare.
De cind a fost uns, in fruntea bucatelor, nu a raspuns de nimic, ca nu s-a priceput, dar si pentru ca sefii l-au desconsiderat .
Trebuia sa faca ceva la Suceava, dar asta presupunea munca, raspundere, implicare…,
Daca avea un pic de patriotism local putea sa contribuie la terminarea Centurii Sucevei, Autostrada Suceava- Iasi si Suceava Cluj , etc,
2.   Flutur si proiectele de modernizare a Bucovinei trimis de
(14 dec 2015, 13:54:08
Pina acuma numai Flutur a avut curajul sa se bata pentru proiecte si implementarea lor!
Multi sunt constienti de cit a construit Flutur pentru binele Sucevei si-i admira dorinta manifestata de a continua pe mai departe cele incepute.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei