Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2014 - Anul XIX, nr. 10 (5519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şapte metode de a transforma în realitate dorințele puse de Anul Nou

Ştim cu toții cu câtă ardoare ne dorim în noaptea de Revelion, şi mai ales la magicul ceas al doisprezecelea, ca dorințele noastre cele mai fierbinți să devină realitate. Unii chiar sunt atraşi de diverse superstiții şi dezvoltă unele “ritualuri” de chemare a binelui, mai serioase ori mai hazlii.

Psihologic vorbind, la sfârşitul anului calendarististic, înainte de începutul Anului Nou, inspirația legată de viitor creşte iar judecata asupra oportunităților de a ne vedea visele cu ochii atinge puncte culminante. O contabilitate sinceră a succeselor dar şi a insucceselor noastre ne poate aduce în cel mai bun prag posibil de a escalada noi culmi : undeva la granița dintre realism şi optimism şi dintre încredere în sine şi dorință de a ne autodepăşi.

Aşadar, noaptea dintre ani poate fi comparată cu un ritual de trecere care invocă forțe psihice nebănuite când oamenii pot simți că forța lor de schimbare este mai mare, mai puternică. În plus, în preajma Anului Nou se află şi Crăciunul, care simbolizează, pentru majoritatea semenilor din cultura noastră, încrederea şi speranța în forțele benefice din jurul nostru. Vorbim astfel de o luptă ancenstrală a binelui împotriva răului, pe care acum o resimțim mai vie, mai aproape, însuşindu-ne exemplul pozitiv. Uitați-vă spre exemplu la succesul extraordinar al unor cărți precum “Stăpânul inelelor” ori “Harry Potter” ca să desluşim imensa nevoie a oamenilor de încurajare în urmărirea scopurilor personale şi în depăşirea dificultăților. Fiecare dintre noi se identifică imaginar cu eroul şi îşi trăieşte prin intermediul său, propriile lui temeri ori laşități şi în acelaşi timp îşi modelează încrederea în victorie.

Haideți să vedem împreună cum putem fi mai aproape de mult visata victorie şi ce putem face concret ca planurile noastre să prindă contur!

 

1.Scrie-ți ideile într-o agendă sau folder personal! Se pare că multe rezoluții şi aspirații nu devin realitate fiindcă pur şi simplu le uităm. Aşadar este bine să le notăm undeva şi să le citim cât mai des. Le putem chiar prioritiza, adica ar fi bine să avem o listă de “must have” şi o alta de lucruri mai îndrăznețe ori mai greu de înfăptuit unde ar fi nevoie şi de ajutorul zeului norocului. Apoi, pe măsură ce am îndeplinit o misiune vă invit s-o bifați ori să scrieți chiar un mic comentariu asupra acestei realizări. Acest lucru va spori încrederea în forțele proprii şi va sedimenta mai bine “doborârea redutei” în eul propriu.

 

2.Selectează şi alege! Mai mult ca sigur ați pus pe listă multe scopuri şi aveți aspirații mari. Minunat!… însă fiți atenți cât de mult timp le puteți dedica fiecăruia dintre ele! Celelalte scopuri şi îndatoriri cotidiene nu vor putea dispărea ca prin minune din agendele noastre. Vom continua să muncim, să avem nevoie de relaxare, de somn, de vacanțe şi de hrană inteligentă. Nu vom reuşi să ne dedublăm, aşa că trebuie să triem scopurile şi să le păstrăm doar pe cele importante şi posibile. Prioritizarea şi selecția ne ajută să rămânem împăcați şi să evităm sentimentul că e ceva în neregulă cu noi dacă nu reuşim să îndeplinim toate scopurile.

 

3. Fă o analiză realistă! Fiecare scop trebuie analizat punându-ne în mod constant următoarele întrebări :

Cât de mult de dorim un lucru în comparație cu un altul?

Ce resurse de timp, cunoştințe ori abilități vor fi necesare?

Ne putem descurca singuri în clădirea visului sau trebuie să cerem şi ajutor? Răspunsurile oneste ne vor fi de mare folos în selecția scopurilor.

 

4. Împarte fiecare plan în mai multe etape! Fiecare etapă o putem privi ca pe un subscop mai mic dar foarte important în clădirea piramidei. În acest fel desluşim şi resursele necesare – de timp, umane, emoționale, de efort fizic – care pot fi în schimbare pe parcursul drumului nostru. De exemplu, dacă ne dorim să ne construim o casă într-un loc superb putem începe cu descoperirea spațiului respectiv, cu planificarea corectă a cheltuielilor directe şi conexe, administrative, ca să ajungem apoi în vârful icebergului, la răsfățul pe care ni-l acordăm nouă înşine cu decorarea locuinței.

 

5. Învață şi dezvoltă-ți noi abilități! Nu le putem ştii pe toate, e clar, aşa că vom găsi multe lucruri de citit, de învățat şi de documentat ca să ne vedem visul cu ochii. Mulți dintre noi avem nevoie, pentru împlinirea dorințelor, de abilități de comunicare, tehnice, juridice ori de însuşirea unor noutăţi legislative. Ne putem însuşi aceste capacități singuri prin lectură şi practică, ori putem apela la resurse externe: cursuri, consiliere psihologică ori coaching.

 

6. Nu te lăsa doborât de eşecuri! Nereuşitele, dacă stai bine să te gândeşti au şi o latură pozitivă, că îți frânează uneori avântul nesăbuit şi te fac să te mai gândeşti încă o dată dacă strategia adoptată este potrivită sau nu. Apoi, multe eşecuri vin din pricina obstacolelor interne pe care ni le punem şi pe care le traducem adeseori prin “nu pot”, “e prea greu”, “nu sunt capabil” etc. Aceste obstacole funcționează ca autosugestii negative şi ne fac să le privim în mod fals, ca şi reale. De fapt cu toții avem puterea de a merge mai departe şi de a ne continua drumul.

 

7. Succesele personale trebuie mereu scoase la lumină şi rememorate! La început de an este bine să trecem în revistă succesele anului trecut şi să le notăm pe o foaie de hârtie. Vom vedea că ne-am autodepăşit de multe ori, că ce părea imposibil a fost de fapt realizabil şi că am reuşit să perseveram către scopuri importante. Această conştientizare ne va da aripi să pornim la drum în noul an şi să stabilim planuri admirabile pentru viitor.

Ştim că uneori visele noastre seamănă cu a ajunge în vârful unui munte, cu a simți gustul victoriei şi satisfacția dată de frumusețea peisajului… însă nu trebuie să ignorăm niciodată drumul lung şi uneori anevoios până la vârf, ori riscurile care trebuie asumate şi sacrificarea altor preocupări care ne-ar putea încetini urcuşul. Cheia de aur a tuturor lucrurilor pare a fi echilibrul între a fi optimist şi realist, a risca şi a fi pe deplin prudent, ori în a plusa mai multă energie şi resurse versus cumpătare şi dozarea inteligentă a efortului.

 

Relația cu viitorul ar trebui să fie, simultan, plină de speranță şi realism

Este foarte posibil ca unele planuri să fie modificate ori chiar abandonate, iar altora să nu li se poată da startul chiar atunci când ne dorim noi. Important e să ne vedem materializate cât mai multe dintre planuri şi cu ecouri puternice în propria conştiință. Nu fiți mereu modeşti în a vă evalua succesele! La urma urmei ați muncit, ați alocat timp şi dăruire iar succesele voastre sunt viața voastră şi cartea voastră de vizită pentru cei din jur.

Fie să vi se îndeplinească cât mai multe dorințe în fiecare nou an ce va începe!

Ruxandra DAVID – despresucces.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte metode de a transforma în realitate dorințele puse de Anul Nou.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte metode de a transforma în realitate dorințele puse de Anul Nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei