Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Culturii din Franţa, ironizată pe Twitter, din cauza unor greşeli de ortografie

Aurélie Filippetti, ministrul Culturii din Franţa, a fost ironizată pe Twitter din cauza mesajului ei de sprijin la adresa jurnalistului Frédéric Haziza, publicat duminică pe această platformă de microblogging, care conţinea şase greşeli de ortografie şi de punctuaţie, relatează lefigaro.fr.

Mesajul conţinând greşeli de ortografie ar fi trecut neobservat pe Twitter dacă ar fi fost postat de altcineva, însă autorul său este Aurélie Filippetti, ministrul Culturii din Franţa, fostă profesoară la Facultatea de Litere, iar acest incident a făcut valuri în spaţiul online francez.

Ministrul francez a ales să îşi facă public mesajul de sprijin la adresa jurnalistului Frédéric Haziza, împotriva căruia circulă o petiţie lansată de extrema dreaptă, publicând pe contul ei de Twitter următorul mesaj: "Soutien total a Frederic haziza dont les attaques ont des relans abjects d avant guerre" ("Sprijin total pentru Frederic haziza, ale cărui atacuri au un iz abject de dinainte de război"), informează Lab Europe 1.

În mai puţin de 140 de caractere, mesajul conţine şase greşeli de ortografie, printre care se remarcă absenţa unei cratime, a unui apostrof, a unei majuscule, a mai multor accente şi, mai ales, o gravă eroare de scriere a cuvântului "relent" (iz, n.r.). După câteva ore, ministrul Culturii a înlocuit "mărul discordiei" cu un termen corect scris, anunţând totodată că mesajul original a fost redactat de colaboratorii ei.

Pe Twitter, reacţiile ironice au apărut imediat. Câţiva utilizatori s-au amuzat sugerându-i lui Aurélie Filippetti să revină pe băncile şcolii, subliniind cu roşu, după modelul unui profesor, greşelile de ortografie prezente în mesajul original şi acordând o notă catastrofală ministrului.

Alţii i-au atras atenţia ministrului Culturii asupra faptului că vacanţele nu ar trebui să fie niciodată un pretext pentru "a se culca pe o ureche".

Câţiva politicieni din opoziţie s-au declarat nemulţumiţi de faptul că ministrul Culturii a aruncat vina pe umerii colaboratorilor săi.

Alţi utilizatori de pe Twitter denunţă, în aceeaşi manieră, faptul că un ministru nu îşi asumă responsabilităţile care i se cuvin, însă au ales să facă aceste reproşuri într-un mod ironic. "Verdictul a fost pus: pedeapsă terapeutică pentru colaboratorii lui Filippetti, condamnaţi să facă o Twittoterapie", declară un utilizator.

"Deci, colaboratorii lui Filippetti scriu mesajele pe Twitter duminică în locul ei. Bandă de golani analfabeţi!", scrie un altul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Culturii din Franţa, ironizată pe Twitter, din cauza unor greşeli de ortografie.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Culturii din Franţa, ironizată pe Twitter, din cauza unor greşeli de ortografie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei