Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Ciocăneşti

Festivalul Naţional al Păstrăvului, ediţia a X-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 15-18 august, în comuna muzeu Ciocăneşti se desfăşoară a X-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 15 august, la ora 14.00, cu întâlnirea de suflet a ciocăneştenilor „Costumul popular – oglindă a sufletului”, care va avea loc la Casa de Cultură “Florin Gheucă”. Tot în aceeaşi locaţie se vor desfăşura expoziţia-concurs de lăzi de zestre, lansarea DVD-ului “Cântec şi Poveste” al ciocăneşteanului Pamfil Roată, lansarea de carte “Drum de fier prin praf de puşcă şi ploaie de stele” a scriitorului Paul Braşcanu şi prezentarea colecţie numismatice a lui Gelu Toderaşcu.

După parada populară programată a avea loc în centrul comunei la ora 15.00, sub genericul “Dacă-i hram, hram să fie”, la pensiunea Melios, cei prezenţi la Ciocăneşti vor petrece alături de Pamfil Roată şi invitaţii săi, Zorica Savu, Maria Tripon, Alexandru Pugna, Dorica Raţiu, Ion Paladi, Ansamblul “Dorna Dorului” şi formaţiile artistice ale Asociaţiei Culturale “Plaiurile Pojorâtei”.

Vineri, 16 august, între orele 7.00 şi 10.00 se va desfăşura concursul local de pescuit. De la ora 11.00 vor porni plutele pe Bistriţa Aurie, iar de la ora 17.00 se va desfăşura prima manşă a Concursului Naţional de Pescuit. De la ora 20.00, turiştii, localnicii, plutaşii şi pescarii se vor aduna în jurul focului alături de Haiducii şi Datina.

 

Prin aceste evenimente se doreşte o promovare a zonei, astfel încă să fie atraşi cât mai mulţi turişti

Sâmbătă, 17 august, de la ora 7.00, va avea loc manşa a II-a a Concursului Naţional de Pescuit. La ora 11.00, cei prezenţi la Ciocăneşti sunt invitaţi “Sus, sus, sus la munte sus, că acolo şi păstrăvu-i dus”, în Munţii Suhard, de Călin Brăteanu şi Ansamblul “Brăduţul” din Botoş.

După festivitatea de premiere a concursului de pescuit, programată la ora 14.00, se va da startul la concursul gastronomic. Seara se va încheia cu muzică bună la foc de tabără, printre invitaţi numărându-se Sorin Ursan Delaclit, Mircea Baniciu şi Ami.

Duminică, 18 august, labaza sportivă „Suhardul” vor avea loc mai multe competiţii sportive începând cu ora 11.00. Tot de la ora 11.00 amatorii de senzaţii tari sunt aşteptaţi la rafting pe Bistriţa Aurie.

La ora 15.00 va avea loc festivitate de premiere a celor mai frumoase case, a celor mai frumoase grădini cu flori şi a celor mai frumoase păstrăvării.

De la ora 15.30 va începe un spectacol folcloric în cadrul căruia vor evolua Ansamblul „Bistriţa Aurie” din Ciocăneşti, soliştii vocali Ana Maria Chiloti, David şi Miruna Ţăran, Aura Niculiţă, Pavel Roată, Ansamblul „Arcanul” al Universităţii Suceava, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi invitaţii săi, soliştii vocali Sorin Filip, George Finiş, Rodica Andronic, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru şi soliştii instrumentişti Ionuţ Ţanţa, Adrian Semeniuc, Dan Decebal Chitic, Constantin Pascal.

Seara se va încheia cu recitalul oferit de Alexandru Recolciuc şi Hora Plăieşilor cu Elisa Hechelciuc. Spectacolul din după-amiaza zilei de duminică va fi presărat cu momente umoristice oferite de Ioan Seleşi.

Conform primarului comunei Ciocăneşti, Radu Ciocan, prin aceste evenimente se doreşte o promovare a zonei, astfel încă să fie atraşi cât mai mulţi turişti.

“Artiştii care vor veni la Ciocăneşti în cele patru zile vor întreţine atmosfera astfel încât oamenii să aibă, pe lângă bucate tradiţionale dintre care nu va lipsi păstrăvul, drumeţii pe cărări de munte, concursuri de pescuit, plimbat cu pluta sau cu barca pneumatică în cadrul coborârilor de river rafting şi muzică bună”, a precizat primarul Radu Ciocan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Păstrăvului, ediţia a X-a.
 Vizualizări articol: 2545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Festivalul Naţional al Păstrăvului, ediţia a X-a5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei