Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasament

Liceele din judeţ, în cădere liberă în topul liceelor din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Siteul specializat admitereliceu.ro a realizat un clasament al liceelor din ţară, pentru anul 2013, ţinând cont de media de admitere, rezultatele examenului de bacalaureat şi rezultatele obţinute de elevi în cadrul olimpiadelor judeţene, naţionale şi internaţionale.

Din 1.194 de instituţii de învăţământ preuniversitar incluse în clasamentul realizat, cele mai bune poziţionări ale liceelor sucevene aparţin Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, CN “Petru Rareş” Suceava şi CN “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Topul a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de bacalaureat (40%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (10%). Media de admitere reprezintă media aritmetică a ultimelor medii de admitere de la toate specializările de la liceul respectiv în anul 2013. Media de la bacalaureat reprezintă media aritmetică a notelor de la bac ale tuturor elevilor din liceul respectiv, de la toate specializările, din 2013. Media olimpiadelor se calculează ţinând cont de numărul de elevi participanţi la fazele locale, judeţene, naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor din 2013.

 

Doar trei colegii sucevene în top 100

Cu un scor total de 8,23, Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” ocupă poziţia cu numărul 46, fiind totuşi liceul fruntaş din judeţ. Comparativ cu anul 2011, “Ştefan” a obţinut un punctaj mai slab în acest an, în 2011 ocupând poziţia a 13-a. Anul trecut, liceul s-a clasat tot pe locul 46.

Ierarhia este completată de Colegiul Naţional “Petru Rareş”, instituţie devansată în acest an de “Ştefan”. La nivel naţional, Colegiul “Petru Rareş” este situat pe poziţia 58, cu scorul de 8,14. În acelaşi top, în anul 2011, “Petru” figura pe locul 14 la nivel naţional, iar în 2012 era retrogradat pe locul 32.

Următorul liceu sucevean ce figurează în clasament este Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” (poziţia 73, cu un scor de 7,97), unitate ce în 2012 se clasa abia pe poziţia 128.

Topul este completat de: CN ”Nicu Gane” Fălticeni (poziţia 131, cu un scor de 7,52), Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava (poziţia 166, cu un scor de 7,24), Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava şi Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului. Aproape fără excepţie, scorurile obţinute de aceste unităţi în 2013 sunt mai mici ca cele bifate în 2012.

Ultimele trei clasate sunt Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava şi Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava.

 

În clasamentul şcolilor gimnaziale conduce Colegiul “Petru Rareş”

În ceea ce priveşte clasificarea şcolilor gimnaziale, aceasta a fost realizată în funcţie de media aritmetică a mediilor de admitere din acest an.

În mod paradoxal, unitatea de învăţământ din judeţ cel mai bine plasată în clasamentul naţional este un liceu, respectiv Colegiul Naţional “Petru Rareş”, media aritmetică a mediilor de admitere a absolvenţilor ciclului gimnazial din cadrul unităţii fiind de 9,47. Următoarele apar în calsament Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, cu media de 9,08, şi CN “Nicu Gane” Fălticeni, cu aceeaşi medie.

În top se mai clasează următoarele unităţi: CT “Laţcu Vodă” Siret (9,04), Şcoala Gimnazială Ulma (8,84), Şcoala Gimnazială “Teodor Bălan” Gura Humorului (8,78), Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuţi (8,76), Şcoala Creştină “Filadelfia” (8,71), CN ”Mihai Eminescu” (8,70) şi Şcoala Gimnazială Plopeni (8,65). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele din judeţ, în cădere liberă în topul liceelor din ţară.
 Vizualizări articol: 3652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Liceele din judeţ, în cădere liberă în topul liceelor din ţară4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai mai lasa-ma! trimis de
( 7 aug 2013, 12:10:28
Scoala Plopeni in topul scolilor gimnaziale!? E o gluma cred....
Ca recompensa la fondurile scolii si alte taxe solicitate de conducerea scolii, elevii primesc note care sa gadile orgoliul parintilor. Ca urmare deschid larg punga fara a-si pune intrebari cu privire la adevarata valoare a odraslelor. Intrebati profesorii de liceu din oras o sa va spuna ca cei mai multi elevi proveniti de la aceasta scoala (70%)sunt mediocri si slabi. Asa pe hartie toti sunt minunati, dar realitatea este alta.
1.1  RE: Hai mai lasa-ma! trimis de
( 7 aug 2013, 16:03:20
Corect.
In plus, scoala Plopeni, scoala unicat in RO prin anchetarea crimei (uciderea unei matci de albine din sat), recompensarea notelor e si pentru absentele profilor de la ore, care au afaceri private si nu vin pe la scoala.
Unica solutie, examinare periodica cu subiecte nationale corectate in alte parti si atunci sa vedeti adevarul. Insa nu se vrea. Se vorbeste ca din fondul scolii ajung spagi si la cucoanele de la ISJ ca sa se su_lemeneasca (sa nu se inteleaga ca e de la MENI, MENIRE, cautati in DEX), pt a-si face fetele deja obosite de cat timp sunt in fonctii.
2.   Super scoala trimis de
( 7 aug 2013, 21:50:32
Aveti mare dreptate...notele sunt f mari si datorita femeii de serviciu, care nu lipseste de la nici o activitate extrascolara, scolara, comisie, consiliu, sedinta de cancelarie. Urmeaza sa predea in locul profilor, ca la serbari e f eficienta. SISTERARGENTINA si PEZEVENCHIUL stiu ce spun. Pe din fata vopsit gardul, pe din spate leopardul.Pacat de cei care muncesc cu adevarat ...
3.   Comentariu trimis de
( 8 aug 2013, 08:07:15
statistici de doi bani...care liceu e cel mai bun? de parca spaga si reteaua spagii ar fi un criteriu...din fiecare generatie de copii se decanteaza in timp valorile...adevaratele valori..dar in vremurile noastre numai despre calitatea sistemului de invatamant nu putem vorbi...la faceti doar reclama ...probabil pe bani..
liceele , gimnaziile su restul sunt doar unelte de colectare a spagii... intr un sistem bine organizat...si protejat de lege... va mai trece muult timp...
4.   Comentariu trimis de
( 8 aug 2013, 08:09:16
sunt si copii buni...si profesori cu har...putini si innabusiti de sistem in timp...
traim vremurile de dinaintea furtunii....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei