Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un asteroid de 45 de metri a trecut foarte aproape de Terra

 

Un asteroid cu diametrul de 45 de metri, monitorizat cu mare atenţie de NASA, a trecut vineri seară la mică distanţă de Terra, însă nu a existat riscul de producere a unei coliziuni. Asteroidul 2012 DA 14 a trecut aproape de Terra, fără să provoace pagube, după ce mai multe fragmente de meteorit au căzut în dimineaţa aceleiaşi zile în Rusia, explodând şi rănind aproximativ o mie de persoane.

Trecerea asteroidului 2012 DA 14 la mică distanţă faţă de Terra reprezintă în acelaşi timp un fapt insignifiant cât şi unul excepţional, afirmă jurnaliştii de la Le Monde. Insignifiant pentru că evenimentul nu a schimbat nimic din cursul normal al lucrurilor de pe planeta noastră; excepţional pentru că un corp ceresc cu o astfel de mărime nu a trecut niciodată atât de aproape de Terra cu atât de multe priviri îndreptate asupra lui.

Cu un diametru de circa 50 de metri şi o greutate de 150.000 de tone, asteroidul 2012 DA 14 a trecut vineri, în jurul orei 19.25 GMT, la mai puţin de 28.000 de kilometri de suprafaţa planetei noastre, deasupra zonei de est a Oceanului Indian, de lângă insula indoneziană Sumatra.

La scara Sistemului Solar, această distanţă poate fi comparată cu diametrul unui fir de păr: totuşi, asteroidul a trecut, cu o viteză de aproape 8 kilometri pe scundă, între suprafaţa Terrei şi sateliţii geostaţionari, care plutesc în spaţiu la o altitudine de circa 36.000 de kilometri. În ciuda acestei apropieri inedite, asteroidul nu a putut fi văzut cu ochiul liber.

ASTEROIDUL ar fi putut distruge, în caz de impact, un oraş mare. Este cel mai mare asteroid detectat vreodată de oamenii de ştiinţă care trece atât de aproape de Terra, a precizat agenţia spaţială americană NASA.

Descoperit în februarie 2012, asteroidul 2012 DA 14 a trecut cel mai aproape de planeta noastră la o distanţă de 27.600 de kilometri, o zecime din distanţa dintre Terra şi Lună, vineri, la ora 19.25 GMT, deasupra zonei de est a Oceanului Indian, de lângă insula indoneziană Sumatra, cu o viteză de 7,8 kilometri pe secundă.

Asteroidul a trecut faţă de Pământ la o distanţă mai mică decât altitudinea la care se află anumiţi sateliţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un asteroid de 45 de metri a trecut foarte aproape de Terra.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un asteroid de 45 de metri a trecut foarte aproape de Terra0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei