Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama unei actriţe de origine română ucisă într-un accident dă oraşul New York în judecată

Mama unei actriţe de origine română, Christina Oprea, dă în judecată oraşul New York şi cere 30 de milioane de dolari despăgubiri, după ce fiica sa Roxana Sorina Buta a fost ucisă într-un accident rutier, lângă Union Square, de un camion de gunoi al oraşului, relatează New York Post online.

În documentele depuse la Curtea Supremă din Manhattan, Oprea afirmă că Buta, în vârstă de 21 de ani la momentul respectiv, traversa pe trecerea de pietoni a intersecţiei 14th Street cu Broadway, pe culoarea verde a semaforului, atunci când fost lovită de către un camion pentru transport de gunoi al municipalităţii. Camionul, aparţinând Departamentului pentru Transport, nu s-a oprit deloc, în pofida faptului că a accident-o pe tânără.

Poliţia l-a identificat pe şoferul camionului implicat în accident, a cărui identitate nu a fost făcută publică, dar împotriva acestuia nu au fost formulate acuzaţii de natură penală. Şoferul "nu a primit nici măcar o amendă de circulaţie", potrivit poliţiei.

"Este de neconceput pentru mine ca o fată care traversează pe culoarea verde a semaforului să fie lovită de un camion pentru transportul gunoiului aparţinând oraşului New York şi să nu se întâmple nimic", a declarat avocatul familiei Joe Tacopina. Procuratura susţine, în schimb, că intersecţia unde s-a petrecut accidentul este "una dintre cele mai periculoase din oraş", notând că o altă persoană a fost lovită de un taxi în timp ce prieteni ai lui Buta participau la o reuniune organizată în memoria acesteia, după o lună de la moartea tinerei.

Avocatul acuză autorităţile că ştiau că intersecţia este periculoasă, dar că nu au adoptat măsuri pentru sporirea securităţii, notând că Buta era singură la părinţi. Tacopina sugerează totodată că o "adâncitură" în asfalt ar fi contribuit la producerea accidentului mortal, "interferând" cu viziunea şoferului necunoscut

"Recunoaştem că acest caz implică circumstanţe tragice", afirmă Departamentul Juridic al oraşului, anunţând că va "revizui" documentele juridice după ce le va primi. Poliţia newyorkeză NYPD nu a făcut comentarii pentru NY Post.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama unei actriţe de origine română ucisă într-un accident dă oraşul New York în judecată.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mama unei actriţe de origine română ucisă într-un accident dă oraşul New York în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei