Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs de fotografie Wiki Loves Monuments, în septembrie, în 27 de ţări

O nouă ediţie a concursului de fotografie Wiki Loves Monuments va avea loc între 1 şi 30 septembrie anul acesta, în 27 de ţări, printre care şi România, prezentă de la prima ediţie internaţională a competiţiei, de anul trecut, informează site-ul evenimentului.

Concursul Wiki Loves Monuments a fost lansat în 2010, în Olanda, pasionaţii de fotografie putând alege între 50.000 de monumente naţionale pe care să le surprindă în imagini. Anul trecut, competiţia s-a extins în 18 ţări europene, 169.150 de fotografii cu monumente de pe întreg continentul fiind încărcate pe portalul Wikimedia Commons.

În România, concursul este organizat de Wikipedia în limba română şi Asociaţia ProLinux.

Wiki Loves Monuments România 2012 urmăreşte promovarea monumentelor istorice din România prin realizarea unor imagini libere ce vor putea fi folosite în cadrul Wikipedia, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Culturii.
Concursul se desfăşoară în perioada 1 - 30 septembrie, iar participanţii pot încărca pozele şi filmele cu monumente istorice pe biblioteca online Wikimedia Commons, sub o licenţă liberă. În urma rezultatelor obţinute, câştigătorii concursului din România pot concura şi în competiţia la nivel internaţional.
Proiectul Wiki Loves Monuments se bucură anul acesta de participarea confirmată a 34 ţări.
În România, anul trecut au participat peste 300 de fotografi cu peste 5.700 de fotografii. Zece dintre acestea au fost premiate în concursul naţional, dintre care una realizată de fotograful Mihai Petre - "Mănăstirea Chiajna - Giuleşti" - s-a numărat printre câştigătoarele competiţiei internaţionale.

Wikipedia este operată de Fundaţia Wikimedia, o organizaţie internaţională non-profit creată în 2003, special pentru a gestiona proiectele existente. Fundaţia are sediul în San Francisco, California, SUA şi filiale în 27 de ţări şi teritorii. Discuţiile despre crearea unei asociaţii Wikimedia locale în România sunt în desfăşurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de fotografie Wiki Loves Monuments, în septembrie, în 27 de ţări.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs de fotografie Wiki Loves Monuments, în septembrie, în 27 de ţări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei