Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2012 - Anul XVII, nr. 171 (5076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să fii musafirul model în casa de vacanţă a prietenilor

Odată cu vara vin şi invitaţiile de la prieteni şi cunoştinţe pentru petrecerea unui weekend sau a mai multor zile la casa lor de vacanţă. Iată câteva sfaturi pentru a-ţi face şederea cât mai plăcută pentru gazde, potrivit glo.msn.com.

Fie că ai fost invitat la casa de vacanţă a prietenilor sau că aceştia au închiriat o vilă pentru o petrecere mai lungă, este responsabilitatea ta ca musafir să ajuţi gazdele la treburile din casă, cu drumurile care sunt de făcut şi chiar la gătit. Cooper Ray, autorul blogului SocialPrimer.com, face o serie de recomandări celor aflaţi în postura de musafiri pentru a fi prezenţe cât mai agreabile.

1. Prima regulă este că un musafir nu trebuie să se poarte niciodată ca un musafir. Dacă eşti invitat la cineva acasă pentru weekend, nu-ţi lăsa bagajele la uşa de la intrare şi nu aştepta să fii servit.

2. Sună înainte să ajungi şi întreabă dacă este ceva ce trebuie luat de pe drum. Odată ajuns, du-te şi lasă-ţi bagajele în cameră şi apoi coboară şi vezi ce e de făcut.

3. Oferă-le un cadou gazdelor. Depinde cât eşti de apropiat de acestea - dacă îţi sunt prieteni, le vei şti gusturile, altfel alege ceva de băut, un joc sau o carte, şi în nici un caz vreun obiect decorativ, care ar putea să nu le placă.

4. Nu aduce pe altcineva fără să întrebi înainte. Totodată, nu folosi nimic din casă fără să întrebi şi nu consuma alcool în cantităţi exagerate.

5. Fă cum fac şi gazdele. Fie că obişnuieşti să te trezeşti de dimineaţă sau mai târziu, că îţi place să te aranjezi pentru o petrecere acasă sau să stai în haine comode, când eşti invitat la altcineva acasă este bine să procedezi ca gazdele - te trezeşti când se trezesc şi ele, te îmbraci ca ele.

6. Fii distractiv, participă la conversaţie şi acordă tot ajutorul de care este nevoie.

7. Încearcă să limitezi vorbitul la telefon, verificarea e-mail-ului şi folosirea device-urilor în general la momentele când eşti în camera ta. Dacă ai totuşi nişte obligaţii, legate de serviciu, de exemplu, anunţă-ţi gazda politicos.

8. Nu sta mai mult decât eşti binevenit. Unii oameni chiar îşi pot dori să găzduiască pe cineva o săptămână întreagă şi în acest caz este în regulă să accepţi, dar nu îţi prelungi singur şederea.

9. Aranjează camera înainte să pleci. Reaminteşte-ţi şi în ziua plecării că nu eşti la hotel. Nu se aşteaptă nimeni să freci podeaua, dar poţi să dai la o parte aşternuturile în care ai dormit, să strângi prosoapele pe care le-ai folosit la baie şi să îţi duci gunoiul din cameră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să fii musafirul model în casa de vacanţă a prietenilor.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum să fii musafirul model în casa de vacanţă a prietenilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei