Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Plăcintă cu spanac, brânză şi ouă

Un preparat specific mediteranean, plăcinta cu spanac, ricotta şi ouă se poate servi caldă sau rece, ca fel principal sau ca aperitiv.

Număr de porţii: 6

Ingrediente

300 de grame făina
700 de grame spanac fiert
500 de grame brânză ricotta sau de vaci mai grasă
8 ouă fierte
1 ou crud
o felie groasă de pâine
200 de grame caşcaval sau brânză mai tare rasă
30 mililitri lapte
5 linguri de ulei de măsline
sare
piper
nucşoară
seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, 3 linguri de ulei, 4 linguri apă şi sare. Se lasă 40 de minute deoparte, acoperit cu un prosop.

Spanacul se scurge de apă, se amestecă cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors, oul crud, brânză, sare, nucşoară şi piper.

Jumătate din aluat se întinde, se aşază într-o tavă rotundă căptuşită cu hârtie de copt, se pune compoziţia de spanac, în care se pun ouăle fierte întregi, curăţate de coajă. Restul de aluat se întinde şi se pune peste plăcintă. Se unge cu ulei şi se presară cu seminţe de susan.

Se coace circa o oră în cuptor, la foc potrivit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Plăcintă cu spanac, brânză şi ouă.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Plăcintă cu spanac, brânză şi ouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei