Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Google anunţă o creştere "alarmantă" a cenzurii guvernamentale pe Internet

 

Google anunţă că numărul cererilor de cenzurare a unor conţinuturi politice postate online pe care le-a primit din partea unor Guverne, numeroase din Europa, a crescut în mod îngrijorător în ultima perioadă, potrivit unui raport al companiei, relatează The Guardian în ediţia electronică de luni.

Astfel, în ultimele şase luni, Google a dat curs la 47% din cererile de retragere a unor conţinuturi postate pe internet şi la 65% din hotărârile judecătoreşti în acest sens, se arată într-un raport bianual privind transparenţa. În mod surprinzător, majoritatea acestor cereri vin de la democraţiile occidentale.

Autorităţile spaniole au cerut companiei cenzurarea a 270 de link-uri către bloguri şi articole de presă critice la adresa oficialilor Guvernului, pe care aceasta nu le-a onorat însă. De asemenea, din Polonia i s-a cerut să îndepărteze un articol critic la adresa Agenţiei poloneze pentru dezvoltarea întreprinderilor şi alte opt linkuri către acesta. Google nu a dat curs nici acestor solicitări. O altă cerere refuzată a venit din partea autorităţilor canadiene, care doreau cenzurarea unei înregistrări video postată pe YouTube în care un cetăţean a urinat pe paşaport şi l-a aruncat la toaletă.

Autorităţile tailandeze au cerut, la rândul lor, îndepărtarea a 149 de înregistrări video postate pe YouTube, considerate insultătoare la adresa monarhiei. Compania a soluţionat favoravil 70% dintre aceste solicitări, dar a refuzat şase cereri ale Pakistanului de a îndepărta de pe YouTube înregistrări cu satire la adresa armatei şi a unor oficiali de rang înalt.

Marea Britanie a cerut îndepărtarea a cinci înregistrări video care, în opinia autorităţilor incitau la terorism, solicitări cărora Google le-a dat curs. În Statele Unite, majoritatea cererilor se referă la hărţuirea unor persoane. Autorităţile au cerut îndepărtarea de Internet a 187 de materiale, compania răspunzând favorabil în 42% din cazuri.

"Când am început să publicăm aceste date, în 2010, am observat că agenţiile guvernamentale din mai multe state ne cer cenzurarea unor articole politice pe care utilizatorii noştri le-au postat. Speram că este o aberaţie, dar acum ştim că nu este (...). Este alarmant nu numai pentru că libera exprimare este ameninţată, dar şi pentru că unele dintre aceste solicitări vin de la state din partea cărora nu te-ai aştepta - democraţii occidentale care în mod obişnuit nu sunt asociate cu cenzura", scrie, pe blogul său, Dorothy Chou, analist politic în cadrul companiei Google.

De asemenea, compania a anunţat că cele mai multe articole cenzurate au fost cele legate de drepturile de autor, anul trecut primind 3,3 milioane de cereri în acest sens, dintre care a soluţionat 97%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Google anunţă o creştere "alarmantă" a cenzurii guvernamentale pe Internet.
 Vizualizări articol: 359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google anunţă o creştere "alarmantă" a cenzurii guvernamentale pe Internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei