Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cea mai scumpă sticlă de vin alb din lume, vândută la Londra cu 85.000 de euro

O sticlă de vin cu o vechime de 200 de ani a fost vândută la Londra la preţul de 75.000 de lire sterline (85.000 de euro), devenind astfel cea mai scumpă sticlă de vin alb din lume, au anunţat, marţi, reprezentanţii casei de licitaţii The Antique Wine Company, citaţi de AFP.

Sticla de vin Château d'Yquem, datând din 1811, a fost cumpărată de un colecţionar francez, Christian Vanneque, pentru noul lui restaurant din Bali. Licitaţia a avut loc la hotelul Ritz din Londra şi a fost organizată de casa The Antique Wine Company, specializată în vânzarea vinurilor rare.

Stephen Williams, directorul acestei case, consideră că succesul acestei tranzacţii se datorează, parţial, condiţiilor meteorologice excepţionale din anul în care a fost făcut acest vin alb.

Spre deosebire de cele mai multe vinuri albe, care se deteriorează în timp, Château d'Yquem, cultivat în apropiere de Sauternes în podgoriile din regiunea Bordeaux, câştigă în maturitate odată cu trecerea timpului. Cantitatea importantă de zahăr rezidual, combinată cu aciditatea naturală a strugurilor, joacă rolul de conservant şi împiedică deteriorarea acestui tip de vin.

"Are calitatea de a se păstra mai mult decât toate celelalte vinuri albe", a declarat Stephen Williams. Deşi sticla nu a fost încă deschisă, vinul pe care îl conţine are probabil "o dulceaţă caramelizată".

Precedentul record pentru un vin alb era deţinut de o sticlă de Château d'Yquem Sauternes din 1787, care provine din aceeaşi podgorie ca vinul din 1811 şi care a fost vândută pentru circa 60.000 de dolari (circa 41.000 de euro).

Recordul pentru cea mai scumpă sticlă de vin din lume aparţine unei sticle de Cheval-Blanc din 1947, un vin roşu, care a fost vândută de casa Christie's pentru 304.375 de dolari (circa 209.000 de euro), la Geneva, în noiembrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai scumpă sticlă de vin alb din lume, vândută la Londra cu 85.000 de euro.
 Vizualizări articol: 390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai scumpă sticlă de vin alb din lume, vândută la Londra cu 85.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei