Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un film biografic despre Ronald Reagan va fi realizat în 2011

Un film biografic care îl va prezenta pe fostul preşedinte american Ronald Reagan, din copilărie la perioada în care era actor la Hollywood şi până când a devenit un lider al "lumii libere", urmează să fie realizat în 2011, relatează Reuters.

Proiectul de lungmetraj, intitulat "Reagan", are un buget de 30 de milioane de dolari şi se bazează pe două biografii bestseller - "The Crusader" şi "God and Ronald Reagan" -, semnate de Paul Kengor.

Acţiunea filmului va începe în 1981, cu tentativa de asasinare a celui de-al 40-lea preşedinte american, şi va continua cu povestea vieţii lui Reagan spusă de personaj. Nici regizorul, nici actorii care vor juca în film nu au fost desemnaţi deocamdată.

Scenariul va fi semnat de Jonas McCord, care nu este un fan al lui Reagan. "Mi s-a părut un actor prost, în cel mai bun caz, şi un clovn, în cel mai rău caz", a spus el. Cu toate acestea, McCord a spus că a fost atras de proiect pe măsură ce s-a documentat privind felul în care a crescut Reagan. Scenaristul a descris copilăria fostului preşedinte drept "o pictură suprarealistă de Norman Rockwell", avându-i în vedere pe "tatăl său catolic şi beţiv, mama sa evlavioasă, fratele catolic şi chiriaşii, mereu alţii, pe care îi găzduia familia sa".

Cea mai recentă încercare a Hollywood-ului de a îl prezenta pe Reagan datează din 2003, de la miniseria "The Reagans", cu James Brolin şi Judy Davis. Producţia a fost însă subiectul unei controverse, fiind criticată, înainte de a fi difuzată, de conservatori, care susţineau că modul în care era prezentat Reagan era lipsit de corectitudine şi echilibru şi că miniseria ar fi fost făcută dintr-o perspectivă de stângă. Miniseria a fost urmărită de 1,2 milioane de oameni.

"Numai la Hollywood poţi face un film insultător, cu aroganţă, despre o personalitate istorică foarte îndrăgită, poţi să angajezi un actor care îl urăşte (pe Reagan, n.r.), să vezi cum este un dezastru şi apoi să tragi cumva concluzia că americanii nu vor să vadă un film despre el", a spus Mark Joseph, producătorul filmului "Reagan". În urmă cu patru ani, el a optat să facă filmul pe baza celor două volume biografice. "Am văzut cum americanii stăteau la coadă zece ore pentru simplul privilegiu de a trece pe lângă sicriul lui închis. Ei îl iubesc pe acest om", a mai spus Joseph.

Producătorii peliculei sunt Mark Joseph, Ralph Winter şi Jonas McCord, care au înfiinţat compania Rawhide Pictures ca omagiu adus numelui de cod folosit de serviciile secrete pentru Ronald Reagan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un film biografic despre Ronald Reagan va fi realizat în 2011.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un film biografic despre Ronald Reagan va fi realizat în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei