Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2010 - Anul XV, nr. 184 (4475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia sud-africană a primit diamantele oferite manechinului Naomi Campbell

Un prieten al top-modelului britanic Naomi Campbell a confirmat, vineri, că a păstrat timp de aproape 13 ani diamantele oferite celebrului model de către fostul dictator liberian Charles Taylor, predându-le, recent, poliţiei sud-africane, informează AFP.

"Trei diamante brute de mici dimensiuni mi-au fost oferite de Naomi Campbell în Trenul Albastru (tren de lux care face legătura între Johannesburg şi Cape Town) pe 26 septembrie 1997", a precizat într-un comunicat, publicat joi la Johannesburg, Jeremy Ratcliffe, unul dintre directorii Nelson Mandela Children's Fund (NMCF).

Deşi Naomi Campbell dorea ca acest fond să folosească pietrele preţioase în scopuri caritabile, Jeremy Ratcliffe a declarat că nu a dorit să implice NMCF în acţiuni potenţial ilicite.

"În cele din urmă, am hotărât să le păstrez", a spus el, precizând că în cele din urmă a predat diamantele poliţiei sud-africane.

Reprezentanţii poliţiei din Africa de Sud au confirmat, joi, că au primite aceste diamante brute.

Naomi Campbell a declarat, joi, în faţa Tribunalului special pentru Sierra Leone (TSSL) de la Haga, că a primit "câteva pietre mici, cu un aspect murdar", care i-au fost oferite, probabil, de fostul preşedinte liberian Charles Taylor, după un dineu de caritate organizat de Nelson Mandela în anul 1997 în oraşul Cape Town.

Modelul britanic a precizat că a donat acele diamante, oferindu-le lui Jeremy Ratcliffe, unul dintre prietenii ei care lucra pentru fundaţia înfiinţată de Nelson Mandela.

Avocaţii acuzării contau pe mărturia top modelului Naomi Campbell pentru a demonstra faptul că Charles Taylor a minţit atunci când a afirmat că nu s-a aflat niciodată în posesia unor diamante brute.

Charles Taylor, în vârstă de 62 de ani, al cărui proces a început în ianuarie 2008, este acuzat că i-a coordonat din umbră pe rebelii Frontului Revoluţionar Unit (RUF) din Sierra Leone, ţară vecină cu Liberia, furnizându-le arme şi muniţie în schimbul diamantelor.

Charles Taylor a pledat nevinovat la toate cele 11 capete de acuzare, printre care se numără crime, violuri şi înrolarea copiilor soldaţi în timpul războiului civil din Sierra Leone, care a avut ca rezultat 120.000 de morţi şi mii de mutilaţi, în perioada 1991 - 2001.

Procesul său a fost mutat de la Freetown la Haga, pentru a evita orice risc de destabilizare a echilibrului fragil din regiune.

Carole White, fostul agent al modelului Naomi Campbell, şi actriţa americană Mia Farrow, prezente şi ele la acel dineu şi care au evocat diamantele oferite modelului britanic în câteva declaraţii precedente, au acceptat să se prezinte în faţa tribunalului de la Haga şi vor depune mărturie în cursul zilei de luni.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă, precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana. A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta Time Magazine şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei Vogue.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia sud-africană a primit diamantele oferite manechinului Naomi Campbell.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia sud-africană a primit diamantele oferite manechinului Naomi Campbell0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei