Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2009 - Anul XIV, nr. 202 (4188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internauţii pot afla ziua în care vor muri

Ziua morţii şi cauza acesteia ar putea să nu mai fie un mister, după ce cercetătorii şi studenţii de la universitatea americană Carnegie Mellon au realizat un site - DeathRiskRankings.com - unde vizitatorii îşi pot calcula riscul de deces.
Pe site-ul www.DeathRiskRankings.com, riscul de deces al vizitatorilor este calculat prin utilizarea de date publice din Statele Unite şi Europa, ţinând cont de anumiţi factori precum sexul, vârsta, cauze de deces şi zonele geografice.
"Majoritatea americanilor nu îşi cunosc propriul risc al mortalităţii, fiind şi mai neştiutori în ceea ce priveşte riscurile specifice", a explicat David Gerard, fost profesor la Carnegie Mellon şi unul dintre creatorii site-ului.
Site-ul calculează riscul de deces al vizitatorului pentru anul următor sau pentru o perioadă mai lungă de timp, de până la 30 de ani, şi clasează diversele cauze posibile ale morţii în funcţie de "probabilitatea lor".
Profesorul Paul Fischbeck, co-creator al site-ului, a explicat că DeathRiskRankings.com poate să ofere o comparaţie între riscul de deces al unei femei de 54 de ani care locuieşte în Pennsylvania (SUA) şi al alteia, de aceeaşi vârstă, care locuieşte în Marea Britanie.
"Se poate constata că, în cazul femeii britanice, riscul de deces ca urmare a unui cancer mamar este mai mare cu 33%. Însă, în ceea ce priveşte cancerul la plămâni sau gât, rezultatele sunt total opuse, mai expusă fiind femeia din Pennsylvania", a spus el.
Indiferent despre ce este vorba, riscul de deces în cursul anului următor creşte odată cu vârsta. Astfel, o americancă de 20 de ani prezintă 0,05% riscuri de a muri în cursul anului următor, în timp ce pentru o femeie de 40 de ani, riscul este de trei ori mai mare, iar pentru femeile de peste 60 de ani, de 16 ori mai mare. La persoanele de peste 80 de ani, riscul de deces în următorul an este de 100 de ori mai mare decât în cazul persoanelor cu vârsta de 20 de ani.
"La 80 de ani, americanul de condiţie medie are încă 95% şanse de a trăi până la cea de-a 81-a aniversare", spune profesorul Gerard, care predă la Universitatea Lawrence din Wisconsin.
Potrivit cercetătorilor, riscul de deces în cursul următorului an este extrem de diferit, în funcţie de subgrupele studiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internauţii pot afla ziua în care vor muri.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Internauţii pot afla ziua în care vor muri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei