Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2009 - Anul XIV, nr. 169 (4155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucătarii a 25 de lideri ai lumii, în turneu în Italia

Bucătarii a 25 de preşedinţi, premieri şi regi ai lumii s-au întâlnit la Roma, luni, pentru prima etapă a programului lor anual de întâlniri, care se desfăşoară anul acesta în Italia, informează ANSA.
Circa 25 de membri ai exclusivistului Club de Chefs des Chefs (club al maeştrilor bucătari ai liderilor lumii) vor călători prin Italia, cu opriri în Assisi, Florenţa şi Modena, pentru a mânca, a învăţa şi a lua notiţe despre cum să aducă elemente din bucătăria italiană pe mesele şefilor de state din lume.
Gazdele acestui eveniment din 2009 sunt Fabrizio Boca şi Massimo Sprega, cei doi maeştri bucătari ai preşedintelui italian Giorgio Napolitano, care sunt de părere că un bun bucătar îşi dovedeşte talentul prin reţete cât mai simple.
"Capriciile culinare vor exista întotdeauna, dar o farfurie de spaghete cu sos de roşii va fi întotdeauna apreciată. Este un fel de mâncare simplu, dar trebuie pregătit respectând cu stricteţe câteva reguli", a explicat Fabrizio Boca.
Astfel, sosul folosit la prepararea "spaghetti al pomodoro", pentru preşedintele italian, se obţine din tomate proaspete lăsate în apă clocotită timp de 10 secunde, înainte de a fi scoase pe un platou cu apă rece şi gheaţă. După ce sunt curăţate de pieliţă şi de seminţe, pulpa roşiilor este călită în ulei de măsline, cu usturoi şi câteva frunze de busuioc, fără să se adauge zahăr sau sare.
Deşi felurile de mâncare favorite ale liderilor mondiali reprezintă secrete de stat, bucătarii pot să vorbească totuşi despre unele preferinţele culinare ale acestora.
Printre bucătarii care participă la acest turneu italian se numără şi Bernard Vaussion, cel care a gătit pentru ultimii cinci preşedinţi francezi la palatul Elysées. Acesta a declarat că Nicolas Sarkozy şi soţia lui, Carla Bruni-Sarkozy, preferă felurile de mâncare simple şi uşoare, precum puiul fript, iar fostul top model, născută în Italia, îşi respectă originile, preferând bucătăria mediteraneană.
Christian Garcia, preşedintele Club de Chefs des Chefs, care lucrează ca bucătar principal al prinţului Albert al II-lea de Monaco, a dezvăluit că acesta este un "estet în bucătărie", preferând peştele proaspăt pescuit de pe Riviera franceză, în special bibanul, servit alături de sufleu de lăptuci, de fructe şi legume de sezon, culese din grădinile din jurul palatului de vară regal.
În Rusia, bucătarul Jerome Rigaud, de la Kremlin, a declarat că se simte inspirat mai degrabă de bucătăria europeană decât de cea mediteraneană, deoarece "să găteşti paste pentru 300-400 de invitaţi nu este deloc prea uşor".
Ulrich Kerz, bucătarul cancelarului german Angela Merkel, a declarat că găteşte de puţine ori preparate italiene, concentrându-se mai mult pe reţetele şi produsele din bucătăria germană.
Cristeta Comerford, maestrul bucătar de la Casa Albă, nu a participat la turneul din acest an, deşi soţia şi fiicele preşedintelui SUA au gustat îngheţata şi pastele italiene la începutul acestei luni, când au vizitat Roma, în timpul Summitului G8 de la L\'Aquila.
Următoarea întrunire a maeştrilor bucătari din Club de Chefs des Chefs va avea loc în Hong Kong, în 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătarii a 25 de lideri ai lumii, în turneu în Italia.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucătarii a 25 de lideri ai lumii, în turneu în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei