Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretul sărutului pasional, descoperit de cercetătorii americani

Sărutul pasional declanşează o creştere a reacţiilor chimice din creier, care îi face pe parteneri să se simtă excitaţi, fericiţi sau relaxaţi, potrivit descoperirilor unor cercetători americani, informează The Sunday Times, în ediţia online.

Cercetătorii iau, de asemenea, în calcul posibilitatea ca hormonii responabili de aceste reacţii să fie activaţi prin schimbul de feromoni responsabili pentru stimulare sexuală, care intră în componenţa salivei.

"Acest studiu explică faptul că sărutul este mai complex decât se crede, cauzând schimbări hormonale şi declanşând reacţii la care nu ne-am gândit niciodată", a declarat Wendy Hill, profesor de psihologie la Lafayette College, Pennsylvania. "Avem tendinţa să ne gândim mai mult la persoana pe care o sărutăm şi cum ne simţim atunci, şi totuşi se întâmplă mult mai multe lucruri", a mai spus Hill.

Oxitocina este un hormon despre care se ştie că este implicat în activităţile de socializare, astfel încât cercetătorii estimează că nivelul acestui hormon este mai ridicat în timpul sărutului, în timp ce nivelul cortizolului, supranumit şi hormonul stresului, scade. Rezultatele studiului arată că nivelul cortizolului scade la ambii parteneri, în timpul sărutului, deşi nivelul oxitocinei creşte la bărbaţi şi scade la femei, ceea ce i-a surprins pe cercetători. Aceştia au motivat acest rezultat, explicând că atmosfera deloc romantică în care a fost realizat studiul a jucat un rol important în starea de spirit a participanţilor.

Pe de altă parte, alţi cercetători au studiat importanţa primului sărut, act care poate consolida sau rupe o relaţie. "Femeile acordă o mai mare importanţă respiraţiei şi danturii partenerului, deoarece aceste detalii arată cât de îngrijită este o persoană şi cât de importantă este pentru ea igiena personală", a declarat Susan Hughes, psiholog la Albright College, Pennsylvania.

Pe de altă parte, Wendy Hill este de părere că pe lângă factorii psihologici, într-un sărut sunt importanţi şi feromonii din salivă. La oameni, rolul feromoniilor este controversat deoarece nu există un organ care să îi detecteze, deşi Sarah Woodley, asistent universitar la Duquesne University, Pittsburgh, este de părere că feromonii pot fi simţiţi prin intermediul nasului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul sărutului pasional, descoperit de cercetătorii americani.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretul sărutului pasional, descoperit de cercetătorii americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei