Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 dec 2008 - Anul XIII, nr. 283 (3964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Personajele "Familiei Simpson", interesate de ecologie

Autorii serialului de animaţie "Familia Simpson", ai cărui eroi sunt Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie, care simbolizează americanii de rând, au decis introducerea subiectelor ştiinţifice în următoarele episoade ale seriei, informează linternaute.com.

Nu se poate vorbi despre celebra "Familie Simpson" fără a se face aluzie la energia nucleară, deoarece eroii acestui desen animat locuiesc în orăşelul Springfield, unde este amplasată o centrală nucleară. Bart lucrează în această centrală nucleară, chiar dacă este adeseori prezentat cu ironie de creatorii serialului când îşi face siesta la locul de muncă.

În episodul "În zodia peştelui", rolul principal este deţinut de un mic peşte mutant, care are trei ochi. Totul începe cu o mică partidă de pescuit a copiilor din familia Simpson. Reporterul Dave Shutton, care scrie un articol despre centrala nucleară din apropiere, vede că Bart a pescuit un peşte mutant, cu trei ochi, chiar din lacul de lângă centrala nucleară, în care aceasta deversase ape reziduale.

Directorul centralei, Montgomery Burns, nedorind să investească sumele necesare modernizării centralei prin instalaţii ecologice, decide să organizeze o campanie de manipulare a opiniei publice, dar este demascat chiar în timpul unui dineu organizat de familia Simpson.

Autorii celebrului desen animat nu au intenţionat să ia o poziţie radicală împotriva producerii energiei nucleare, ci doar să atragă atenţia asupra riscurilor acestei industrii, făcând aluzie la accidentul de la Cernobîl din 1986, din Ucraina. Explozia unui reactor a făcut mii de victime în zonele apropiate centralei nucleare. Regimul comunist din acea perioadă a ascuns gravitatea acestui incident, diminuând intenţionat repercusiunile accidentului asupra sănătăţii publice şi a mediului înconjurător. În perioada imediat următoare, multe femei din Ucraina au născut copii cu malformaţii congenitale, deoarece ele au fost iradiate în timpul sarcinii.

În multe state din Europa de Est şi de Sud, afectate de norul radioactiv, s-a constatat o mărire spectaculoasă a cazurilor de naştere a unor animale mutante, iar în cazul oamenilor, numărul cazurilor de cancer tiroidian a crescut îngrijorător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personajele "Familiei Simpson", interesate de ecologie.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personajele "Familiei Simpson", interesate de ecologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei