Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fetele, mai afectate de notele proaste decât băieţii

Un studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Journal of Adolescent Health, a scos la iveală faptul că fetele sunt mai predispuse depresiei din cauza problemelor şcolare, precum notele proaste, transmite Reuters.

Specialiştii au declarat că adolescentele care sunt exmatriculate sau suspendate în timpul liceului sunt mai predispuse unor depresii până la vârsta de 21 de ani, spre deosebire de băieţii care trec prin situaţii similare. 

"În cazul fetelor, eşecul şcolar are consecinţe serioase. Ştiam deja că acest lucru implică o probabilitate mai mare de sărăcie sau de includere într-un program de asistenţă socială şi o posibilitate mai mică de a avea un loc de muncă stabil", a declarat Carolyn McCarty, cercetător la Universitatea din Washington, coordonator al studiului.

Studiul a fost realizat pe 800 de persoane din Seattle, Washington, şi a inclus elevi din 18 şcoli aflate în apropierea cartierelor renumite pentru nivelul mare de infracţiuni săvârşite.

Grupul a fost împărţit în mod egal după sex, iar aproximativ jumătate dintre aceştia erau albi, 24% de culoare, 21% americano-asiatici, restul făcând parte din alte grupuri etnice.

45% dintre fete şi 68% dintre băieţi au fost puşi în situaţia unui eşec şcolar, 22% din numărul fetelor participante la studiu suferind ulterior de depresie, spre deosebire de băieţi, în cazul cărora doar 17% au ajuns în această situaţie.

"Acest paradox al sexelor demonstrează că eşecul şcolar are consecinţe severe în cazul fetelor, în ciuda faptului că problemele de acest tip nu sunt des întâlnite în rândul lor", a declarat McCarty.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetele, mai afectate de notele proaste decât băieţii.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetele, mai afectate de notele proaste decât băieţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei