Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fericirea este imună la influenţele evenimentelor majore ale vieţii

Capacitatea de a fi fericit este un lucru predeterminat de gene, evenimentele pozitive din viaţă, precum căsătoria sau naşterea copiilor, crescând nivelul acestui sentiment doar temporar, potrivit unui studiu realizat de o echipă internaţională de cercetători, preluat de BBC.

Nivelul de bază al fericirii rămâne acelaşi aproape pe tot parcursul vieţii de adult, potrivit studiului publicat în Economic Journal.

Economiştii din Marea Britanie, SUA şi Franţa care au lucrat la acest studiu îşi bazează concluziile pe cei 20 de ani de analiză asupra nivelului de satisfacţie raportat de mai multe sute de persoane din Germania.

Chiar şi după evenimente dramatice, precum un deces, nivelul de fericire generală scade, dar revine la medie relativ repede.

Specialiştii vorbesc chiar de un concept nou, "termostatul fericirii": când survine un eveniment major, pozitiv sau negativ, arcul se întinde, dar revine la starea iniţială relativ repede.

Studiul a avut în vedere procesul psihologic numit "adaptare" - modul în care oamenii acceptă noi circumstanţe, negative sau pozitive.

Voluntarii germani, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani la începutul studiului, au oferit regulat informaţii despre nivelul de satisfacţie resimţit în viaţă şi şi-au evaluat nivelul de fericire. De asemenea, aceştia au oferit informaţii despre evenimentele importante din viaţă.

Specialiştii au descoperit că doar şomajul provoacă o scădere pe termen lung a nivelul general de fericire în următorii cinci ani de la eveniment.

Alte evenimente traumatizante, precum decesul partenerului sau divorţul, provoacă o scădere a nivelului general de fericire, însă pe termen scurt.

Evenimentele pozitive, precum căsătoria sau naşterea unui copil, au, de asemenea, o influenţă pe termen scurt asupra nivelului de fericire. De exemplu, "plusul" de fericire generat de naşterea unui copil are efect, în medie, doar doi ani.

Profesorul Yannis Georgellis, de la Universitatea Brunel, coautor al studiului, spune că proverbe vechi precum "timpul le vindecă pe toate" sunt adevărate în majoritatea cazurilor. Profesorul a dat ca exemplu persoane care au devenit paraplegice şi care, câţiva ani mai târziu, raportau un nivel de fericire similar celor care nu trecuseră printr-un eveniment atât de traumatizant. În mod similar, câştigătorii la loterie se simt mai fericiţi decât în mod normal o perioadă scurtă de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fericirea este imună la influenţele evenimentelor majore ale vieţii.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fericirea este imună la influenţele evenimentelor majore ale vieţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei