Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2008 - Anul XIII, nr. 160 (3841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciudăţenii cu iz gastronomic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indiferent că e vorba de bătăi cu frişcă sau concursuri de gândaci, cert este că gurmanzii amatori de senzaţii tari au ocazia să trăiască experienţe de neuitat în unele dintre cele mai ciudate restaurante de pe Mapamond.
Pentru a veni în întâmpinarea turiştilor amatori de senzaţii gastronomice şi nu numai de neuitat, site-ul IgoUgo.com a realizat un inedit top al celor mai ciudate evenimente din lume.

Un exemplu elocvent este Marea Bătălie cu Frişcă, desfăşurată la Olomouc, în Republica Cehă. Aici, participanţii "înarmaţi" cu vase de frişcă sunt împărţiţi în două. După numărătoare inversă, echipele aleargă unele spre altele pentru a se întâlni în centru, unde are loc mare înfruntare.

O altă experienţă care nu trebuie ratată de turiştii dornici de aventură ar fi servire mesei la Restaurantul Toaletei din Taipei, Taiwan. Mâncarea servită aici este foarte bună, preţurile sunt acceptabile, singura problemă ar fi modul de prezentare. "Servirea mesei în acest restaurant a fost o experienţă cel puţin unică. Stai aşezat la o cadă (masa) şi de jur împrejur sunt vase de toaletă (scaune). Mâncarea este servită tot într-un closet în miniatură", au povestit clienţii restaurantului.

Şi pentru a rămâne în temă, de o experienţă similară au parte şi cei care ajung la Shot Cafe, în Riga, Lituania. Potrivit celor care au văzut cu propriii ochi aceste meleaguri, Shot Cafe are de departe cea mai tare toaletă din lume. Aceasta este iluminată în funcţie de starea de spirit şi schimbă culoarea, de la roşu aprins la albastru închis sau verde pal.

 

Cu degetul în coktail

Şi pentru că tot e vacanţă şi copiii trebuie să aibă parte de vacanţa lor.

De exemplu, în Austin, Texas, adulţii şi copiii se adună an de an pentru a sărbători ziua de naştere a măgăruşului Aiurel, prietenul fictiv al ursuleţului Winnie. " Ziua lui Aiurel se celebrează de peste 40 de ani aici, în Austin. Se intră gratuit, iar banii strânşi din vânzarea de mâncare, băuturi, picturi pe faţă şi altele sunt donaţi organizaţiilor locale non-profit. Sărbătoarea se ţine în Pease Park, aproape de centru, precizează sursa citată.

Turiştii cu un "stomac de fier" nu pot rata o vizită la Downtown Hotel Sourtoe Cocktail Club din Dawson City, Alaska. Aici ei pot savura o băutură care conţine un deget de la piciorul unui om, păstrate de hotel pentru aceste ocazii. Pentru a nu încălca regulile locului, consumatorii trebuie să atingă cu buzele degetul sărat.

O experienţă nu la fel de scabroasă pot trăi turiştii care servesc masa la Restaurantul Verzelor şi Prezervativelor din Bangkok, Thailanda. În ciuda numelui, este vorba de un restaurant normal, unde după cină, clienţilor le este servit şi un prezervativ. Încasările obţinute de acest local sunt donate pentru Asociaţia de Dezvoltare a Populaţiei şi Comunităţii.

 

 

Baie în vin roşu

Londonezii nu puteau nici ei lipsi de pe lista de ciudăţenii. Pentru ei, sărbătoarea "Mardi Gras", supranumită şi "marţea clătitelor" şi care pică întotdeauna cu 47 de zile înaintea Paştelui catolic, este o zi cu totul deosebită. În această zi au loc în capitala Marii Britanii popularele Curse ale Clătitelor, unde participanţii trebuie să poarte un costum cât mai dubios şi să aibă o poftă cât mai mare de clătite.

Iubitorii de vin au ocazia să se desfete în licoarea lor preferată la baia „Beaujolais Nouveau” în Hakone, Japonia. Aici ei se poate relaxa într-o piscină cu vin roşu la umbra muntelui Fuji.

Americanii nu se lasă nici ei mai prejos când vine vorba de experienţe gastronomice inedite. De exemplu, la Cafe Gratitude, din San Francisco, California, cuvântul de ordine este "gratitudinea", pentru că în cazul în care nu vă manifestaţi recunoştinţa, riscaţi să rămâneţi nemâncat. Un alt element inedit este numele mâncărurilor. De exemplu, una dintre cele mai populare specialităţi este salata "Sunt abundentă", extrem de populară printre clienţi.

În cazul în care vă petreceţi concediul la Antipozi, mai precis la Brisbane, nu trebuie să rataţi o vizită la Story Bridge hotel . Aici vă puteţi achiziţiona propriul gândac de bucătărie, cu care să participaţi la cursele de BYO Roach, adevărate evenimente sportive, de unde nu lipsesc suporterii, gălăgia şi tensiunea de rigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciudăţenii cu iz gastronomic.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ciudăţenii cu iz gastronomic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei