Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2008 - Anul XIII, nr. 152 (3833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiori de vacanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vacanţele relaxante de altă dată, la umbra unui palmier, cu toate comodităţile posibile la dispoziţie sunt deja demodate pentru turiştii Mileniului, care preferă aventurile pe muchie de cuţit.

Vara este un bun prilej pentru ca pasionaţii de călătorii să dea frâu liber imaginaţiei şi să pornească în vacanţe pline de adrenalină, indiferent că este vorba de un sejur la mare sau la munte. Mare atenţie însă. Indiferent dacă optaţi pentru albastrul mării sau pentru verdele munţilor, „moda” „vă obligă” să vă organizaţi o vacanţă diferită şi extravagantă, departe de obişnuitele circuite şi de ceilalţi turişti.

În mileniul III, un turist care se respectă trebuie să trăiască experienţe noi şi să experimenteze senzaţii tari. Indiferent că este vorba de castele bântuite, itinerariile piraţilor din mările din sud sau de locurile „vizitate” de extratereştrii, un lucru este cert. În acest an se poartă vacanţele aflate sub semnul „senzaţiilor tari”. Acest trend este confirmat de operatorii turistici, care fac cu greu faţă cererii crescute de „destinaţii deosebite” şi cât mai aventuroase sau de locuri care oferă toate condiţiile necesare pentru ca turiştii dornici de aventură să îşi pună la încercare curajul.

Oferte pentru toată lumea.

Şi pentru că nu îşi pot lăsa clienţii nesatisfăcuţi, agenţiile de turism se întrec în oferte care de care mai fanteziste, astfel încât şi cei mai pretenţioşi dintre turişti să îşi realizeze visele. Inspirându-se după modelul scoţian, care s-a folosit de castele istorice şi cu timpul le-a transformat într-un adevărat business, responsabilii în domeniu din toate ţările au început să îşi „dezgroape” legende şi să redescopere propriile locuri misterioase pentru a relansa turismul. Un exemplu elocvent este chiar România, care în ultimii ani pare să îl fi redescoperit pe Vlad Ţepeş, domnitorul din secolul XV, care se dovedeşte o sursă financiară deloc de neglijat pentru autorităţi. În ultimii ani, tot mai mulţi turişti străini aleg Transilvania drept destinaţie de vacanţă, curioşi fiind să vadă cu proprii ochi ţinuturile natale ale misteriosului conte Dracula. Astfel nu este de mirare că vizitele la castelul Bran au fost incluse în ofertele de vacanţă ale multor agenţii de turism din toate colţurile Europei, care vin în întâmpinarea turiştilor sătuli de vacanţele pe plajă, tolăniţi în şezlong şi care aspira la un alt fel de concediu.

Potrivit unei statistici, unul din cinci clienţi ai agenţiilor de turism optează pentru „alt fel de destinaţii”, cei mai mulţi dintre ei preferând castelele bântuite.

Un alt fel de concediu.

Însă cererea de vacanţe „alternative” nu se opresc aici. Tot mai multe persoane sunt dornice să viziteze locurile vizitate de extratereştri, una dintre destinaţiile preferate fiind provincia Lombardia, din Italia. Alţii doresc să combine iubirea pentru mare cu cea de aventură şi pleacă pe urmele lui Sandocan sau a Corsarului Negru, pornind în călătorii periculoase pe mare. Aici destinaţiile sunt multiple, de la insula Mompracem, până la Antile sau Bermude, toate locuri de o frumuseţe extraordinară şi care astăzi au devenit domiciliul unor adevăraţi piraţi moderni, pregătiţi să plece oricând în raiduri de cucerire. Mulţi turişti sunt însă dispuşi să îşi asume acest risc. De exemplu, în Malaiezia turiştii pot închiria o barcă şi să se aventureze în zonele considerate nesigure.

Oricum, după tragedia valului Tsunami, mulţi turişti s-au orientat spre coastele din America Centrală. Aici, numeroase localităţi au exploatat la maximum toată literatura şi peliculele dedicate piraţilor. Peste noapte au apărut restaurante care poartă numele unor piraţi celebri, unde clienţii pot bea acelaşi rom pe care îl consumau oamenii mării.

În Cartagena, Columbia, au fost reconstruite scenografii celebre şi, în plus, turiştii se pot fotografia alături de giganţi costumaţi în piraţi, pot cumpăra tot felul de suveniruri, de la costume de piraţi şi până la reproduceri fidele ale navelor care atacau frecvent ambarcaţiunile spaniole. Pe lângă faptul că astfel de sejururi nu sunt foarte periculoase, turiştii au posibilitatea să petreacă şi câteva zile de neuitat în unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă. Aşadar dacă visaţi la o vacanţă ieşită din comun, pigmentată cu senzaţii tari şi clipe de relaxare, oferta este extrem de vastă, însă şi contul trebuie să fie destul de consistent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiori de vacanţă.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiori de vacanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei