Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Textura recipientelor, importantă în evaluarea gustului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Forma şi textura cănii din care vă beţi cafeaua sau ceaiul influenţează gustul băuturii. Cel puţin aşa susţin experţii, care în urma unui studiu recent au constatat că recipientul din care sunt consumate alimentele şi băuturile afectează percepţia consumatorului asupra aromei produsului respectiv.

Rezultatele studiului efectuat de cercetătorul indian Aradhna Krishna arată că, în general, consumatorii evaluează calitatea şi gustul alimentelor sau băuturilor doar atingând recipientele în care acestea sunt servite. În plus, produsele ambalate în recipiente fragile sunt percepute în mod negativ de consumatori.

Totuşi, sensibilitatea la atingere diferă de la persoană la alta. Prin urmare, într-o primă fază a proiectului, experţii au efectuat un test pentru a determina care dintre participanţii la experiment obişnuiesc să atingă un obiect înainte de a-l cumpăra şi care nu se lasă ghidaţi de acest impuls.
În mod surprinzător, s-a concluzionat că persoanele ce fac parte din prima categorie s-au lăsat mai puţin influenţate de simţul tactil când a venit vorba de evaluarea gustului. În schimb, în timpul degustării aceluiaşi tip de apă minerală, dar servită o dată într-un recipient fragil şi apoi într-o cană solidă, persoanele care făceau parte din a doua categorie au considerat că apa băută din recipientul fragil avea un gust mai puţin plăcut decât cealaltă.

Rezultate asemănătoare s-au înregistrat şi atunci când participanţilor doar li s-a descris recipientul şi nu au avut ocazia să-l analizeze cu propriul lor simţ tactil. Persoanele din a doua categorie s-au declarat dispuse să plătească mai mult pentru un recipient mai solid, spre deosebire de cele din prima categorie. „Persoanele din prima categorie se simt mai bine atingând obiectele, au tendinţa de a-şi folosi mai mult simţul tactil şi sunt mai conştiente de efectul pe care indiciile tactile îl pot avea asupra evaluării unui produs. Acestea pot mai uşor să adapteze astfel de indicii la evaluarea corespunzătoare a produselor”, au explicat cercetătorii care au realizat experimentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Textura recipientelor, importantă în evaluarea gustului.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Textura recipientelor, importantă în evaluarea gustului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei