Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fericirea poate fi moştenită

Fericirea nu poate fi cumpărată, însă se pare că aceasta poate fi moştenită, a descoperit o echipă de cercetători britanici şi australieni, care au prezentat joi rezultatele unui studiu, informează Reuters.

Studiul, care a cuprins aproape 1.000 de perechi de gemeni identici şi neidentici, a descoperit că există gene care controlează trăsăturile de personalitate responsabile de fericirea indivizilor, în vreme ce factori precum relaţiile cu ceilalţi oameni, sănătatea şi cariera sunt responsabile de restul bunăstării unei persoane.

"Am descoperit că aproximativ jumătate din diferenţele în fericire sunt determinate genetic", a declarat Tim Bates, cercetător la Universitatea din Edinburgh, cel care a condus studiul. "E un lucru chiar surprinzător", a mai spus el.

Cercetătorii le-au adresat voluntarilor - cu vârste cuprinse între 25 şi 75 de ani - o serie de întrebări cu privire la personalitatea lor, cât de tare se îngrijorează şi cât de satisfăcuţi sunt de vieţile lor.

Deoarece gemenii identici împart aceleaşi gene, iar ceilalţi nu, cercetătorii au putut identifica genele care predispun la fericire.

Oamenii sociabili, activi, stabili, muncitori şi conştiincioşi tind să fie mai fericiţi, a raportat publicaţia Psychological Science.

Aceste descoperiri reprezintă o piesă importantă din "puzzle-ul" înţelegerii mai bune a depresiei şi a cauzelor care fac oamenii mai fericiţi sau mai trişti, a mai spus Bates.

Oamenii care moştenesc trăsături de personalitate pozitive ar putea, în concluzie, să aibă o "rezervă" de fericire cu ajutorul căreia să se echilibreze în perioadele stresante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fericirea poate fi moştenită.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fericirea poate fi moştenită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte